Zuberští házenkáři při bránění devítimetrového hodu

Zuberští házenkáři při bránění devítimetrového hodu | foto: MF DNES

Černohorský házenkář Trifunovič posílil Zubří, do týmu rychle zapadl

  • 0
Stačily dva přípravné zápasy na turnaji v Hranicích a okamžitě bylo zřejmé, že házenkáři Zubří získali do jarní části extraligy výraznou posilu. Černohorec Duško Trifunovič se v každém utkání trefil šestkrát a byl také nejlepším střelcem Zubří ve všech třech utkáních na následujícím turnaji v Hlohovci. V pěti duelech dal celkem 30 gólů.

"Přestože se brankově prosazuje, není to vyloženě typ kanonýra," říká trenér Jiří Mičola na adresu 23leté a 190 centimetrů vysoké spojky. "Je to tvořivý hráč, dobrý do kombinace, umí dát hře svoji myšlenku. Jeho předností je dobrý pohyb, dokáže se uvolnit."

I proto v Zubří neváhali a Trifunovičovi nabídli smlouvu. "Je těžké vzít do týmu cizince, pokud je na stejné úrovni jako domácí hráči. Duško je ale o trochu výše. Navíc působí skromně a je pracovitý," povídá Mičola.

Trifunovič vystřídal v rodné zemi tři kluby - Berane, Sutjesku Nikšič a Mojkovac. Za ně si kromě Ligy mistrů zahrál všechny tři evropské poháry a zaznamenal v nich 44 branek.

Zubří ho doporučil agent, který loni zařizoval přestup mladíka Kasala do španělské Barcelony a brankáře Maliny do francouzského Tremblay.

"Byl jsem možností hrát v Zubří nadšený a okamžitě jsem souhlasil se sem podívat," svěřil se Trifunovič zuberskému webu, pro něhož je angažmá u českého mistra první zahraniční zkušeností. "Plno věcí je pro mě nových, ale zatím to snad zvládám. Kluci jsou úplně v pohodě a myslím, že jsme si padli do noty."

To stejné tvrdí i Mičola: "Mančaft ho vzal. A až padne jazyková bariéra, může se stát osobností a jedním z tahounů týmu."