Milan Kotrč z Dukly Praha sleduje zákrok svého brankáře Tomáše Petržaly.

Milan Kotrč z Dukly Praha sleduje zákrok svého brankáře Tomáše Petržaly. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Házenkáři Dukly doma smetli Kopřivnici a vyhlíží dlouhou sérii bitev

  • 0
Přišli, hodinu a půl se potili na palubovce a zase odešli domů. S vítězstvím v kapse. Házenkáři pražské Dukly v sobotu doma porazili Kopřivnici 31:21 a ukončili dvouzápasové čekání na výhru.

"S tímhle zápasem musíme být spokojení," řekl trenér Pavel Pauza. "Nejenže pro nás byl jedním z těch lehčích, ale taky proto, že jsme udrželi kontakt se špicí."

Pauzův tým se proti Kopřivnici, jež patří mezi tři nejhorší týmy extraligy, nadřel jen v první desetiminutovce, kdy parta z podhůří Beskyd dokázala proti vicemistrovi udržet vyrovnaný stav.

"Ve 24. minutě jsme odskočili na pětibrankový rozdíl a pak už se zápas jen dohrával," pravil Pauza. "Během reprezentační pauzy jsme měli hráče na srazech nároďáku, takže jsme nemohli trénovat kompletní. O to víc jsem za výhru rád."

Byla Kopřivnice po reprezentační pauze - při vší úctě - ideálním soupeřem? "Po zápase říkám, že byla. Ale před utkáním bych si na takový soud netroufal: Kopřivnice neodehrála špatné zápasy a v žádném případě jsme ji nechtěli podcenit. Což se také naštěstí nestalo."

O víkendu má Dukla volno a poté ji do konce roku čeká ještě pět zápasů: se Zubřím, s Hranicemi, v Jičíně, s Frýdkem-Místkem a v Plzni.

"Tohle bude hodně těžká série," pronesl Pauza. "Teprve po ní si můžeme říct, jestli máme dobré vyhlídky pro jaro, kdy chceme skončit v první šestce." Našlápnuto k tomu Dukla má: po víkendu je čtvrtá...