Plzeňská házenkářka Veronika Galušková.

Plzeňská házenkářka Veronika Galušková. | foto: Milena Sojková, MAFRA

Druhý zápas v roce, další prohra. Plzeňské házenkářky obral Písek

  • 0
Ani na druhý pokus v novém roce nedokázaly házenkářky plzeňského DHC v ženské MOL Lize vyhrát. Po porážce v Dunajské Stredě v sobotním 12. kole nejvyšší soutěže nestačily ani na Písek, kterému doma podlehly 30:34.

„Zápas jsme ztratili v úvodu druhé půle, kde jsme první desetiminutovku prohráli 5:10. Pak už jsme jen dotahovali manko. Potřebovali jsme se na něčem chytit, ale v důležitých fázích se nám nedařilo střelecky. Stále se potýkáme s marodkou, ale na vítězství jsme měli,“ smutnil trenér DHC Richard Řezáč.

DHC trápí absence některých hráček, proto musí plzeňský kouč na některých postech improvizovat. Radost mu nicméně i přes porážku udělala Simona Schreibmeierová. Sedmnáctiletá spojka, která ještě loni hrála převážně druhou ligu starších dorostenek a žen, zazářila, Písku nastřílela dvanáct branek.

„Simona zahrála výborně, držela nás střelecky. A v obranné fázi Pavlína Lásková s Dominikou Galuškovou, které alternovaly na více postech. Máme nyní omezené možnosti zapojení hráček a když k tomu připočítám děvčata v rekonvalescenci, možnosti se jen snižují. Už moc času nezbývá, teď musíme jít do každého zápasu na vítězství,“ doplnil Řezáč.

Písek vybojoval dva důležité body v boji o play off, s Plzní navíc vyhrál oba duely v základní části. Poskočil na šesté místo, z českých celků je třetí, zatímco tým DHC až šestý. Západočešky na Olomouc s Kynžvartem nyní ztrácí tři body.

Další šanci zapsat první body v novém roce budou mít Plzeňanky v sobotu v Olomouci.