Cheb poprvé vyhrál a hned nad mistrem

  • 2
Cheb - Házenkářky Lokomotivy Cheb se v Interlize konečně dočkaly výhry. V Praze senzačně zdolaly Slavii 23:21 a díky bodovbému zisku se odpoutaly z poslední příčky tabulky. Na ní v sobotu spadla Nitra. "Jestli jsem něco takového tušil už před utkáním? V tomhle jsem šílenec, vždycky věřím, že vyhrajeme," přiznal chebský kouč Josef Heřmánek.

Herně se podle něho jednalo o vyrovnaný duel, o překvapivém úspěchu hostujícího Chebu nakonec rozhodla jeho výborná obrana. "Inkasovat na Slavii jen 21 branek, to o něčem svědčí. Defenziva byla navíc podpořená vynikající brankářkou Proškovou, která v průběhu celého zápasu domácí hráčky silně deptala," pochvaloval si Heřmánek.

Jenže přes úspěšnou obranu byla většinu času k výhře blíže Slavia. Cheb prakticky pořád dotahoval skóre. "Ve druhé půli jsme prohrávali i o čtyři branky. Jenže právě v tomto momentu přišlo k rozhodující pasáži. Hráli jsme v dlouhém dvojnásobném oslabení, ale přestáli jsme ho bez úhony. Soupeř znervózněl a přišlo na obrat. Sedm minut před koncem jsme šli do vedení a už jsme ho udrželi," popsal Heřmánek klíčové momenty.

Ihned po skončení zápasu došlo na velikou chebskou radost. "Přišlo na vítězné kolečko, u některých hráček se ukázaly slzy dojetí. Vůbec se tomu nedivím, vždyť Cheb v nejvyšší soutěži vyhrál naposledy před rokem, jestli mé informace nelžou. Ze stejného důvodu se proto v autobusu cestou zpět objevily bublinky šampaňského. Jeli s námi i naši fanoušci, nálada byla skvělá," potvrdil Josef Heřmánek.

Ten si přeje, aby se povzbuzující psychický vliv sobotní výhry ukázal i v dalším střetnutí, kdy do Chebu přijede Zlín. „Motivací by měla být určitě, naopak by nemělo přijít uspokojení.