Staronoví házenkářští šampioni z Plzně.

Staronoví házenkářští šampioni z Plzně. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Plzeňští házenkáři ve „federálním“ poháru vyzvou Hlohovec

  • 0
Zatím se ještě v přípravě na sezonu, v níž budou podruhé obhajovat mistrovský titul, nepotkali s žádným českým klubem. První takovou šanci budou mít házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň na prvním ročníku Česko-slovenského poháru, který se hraje dnes a v sobotu v hale pražské Slavie v Edenu.

„Chceme do finále, a to znamená porazit Hlovec. Ale víme, že to nebude jednoduché,“ prohlásil kouč plzeňského celku Martin Šetlík před cestou do Prahy. „Na Slovensku jsou tři velmi dobré mančafty a Hlohovec patří mezi ně. A asi i finančně jsou někde jinde než my,“ pokýval hlavou kouč Talentu, který se však hodně těší na zajímavou česko-slovenskou konfrontaci.

Zvlášť proto, že tým Hlohovce trénuje bývalý kouč českého národního týmu a dlouholetý Šetlíkův parťák ještě z federální reprezentace Martin Lipták.

Pokud plzeňští házenkáři zvládnou dnešní zápas, čeká je zítra od 20 hodin finále před televizními kamerami. V opačném případě si zahrají o třetí příčku. Další soupeř vzejde ze dvojice Prešov - Lovosice. Favoritem je slovenský šampion a účastník letošní Ligy mistrů.

Fakta

Česko-slovenský pohár

Dnes
Lovosice - Tatran Prešov (17.00)
Talent Plzeň - Hlohovec (19.00)

Zítra
zápas o 3. místo (17.30)
finále (20.00, ČT Sport PP)

- všechna utkání se hrají v hale Slavie v pražském Edenu.

I plzeňští házenkáři se chystají na evropské boje, i když museli vzít zavděk Pohárem EHF. Také proto se už v přípravě zaměřili na zahraniční soupeře.

„Chceme, aby kluci věděli, co je čeká. Kde je evropská laťka,“ říkal Šetlík už po návratu z turnaje v Lucembursku, kde jeho tým hrál například proti 4. týmu španělské ligy Helvetia Anaitasuna (19:29).

„Sice jsme vysoko prohráli, ale v poločase jsme vedli o gól. Bohužel v úvodu druhé půle nás přejeli a už jsme to nedohnali,“ vrátil se ještě k zápasu s týmem, který byl přímo nasazen do 3. kola Poháru EHF.

Talent vstoupí do boje o kolo dříve a soupeře se dozví už za týden. Chorvatský RK Poreč totiž 5. a 6. září přivítá ve své hale izraelský Maccabi Rishon Lezion.

Český šampion chce být připraven bez ohledu na to, kdo bude jejich soupeřem. V Lucembursku ještě porazil domácí Esch (30:16) a podlehl egyptskému Zamaleku (22:27). „Vše to byli kvalitní soupeři, podobné potkáme i v evropském poháru,“ domnívá se trenér Šetlík. „My s těmi týmy vydržíme hrát, ale jsou chvíle, kdy nás přetlačí. Je to asi i díky širším kádrům,“ zamyslel se plzeňský kouč.

Česko-slovenský pohár je pro jeho tým zároveň poslední prověrkou před startem extraligy.