Reportáž skončila 7. 12. 2003 17:23

Česko - Rusko

Podrobná on-line reportáž
z utkání mistrovství světa házenkářek

ČESKO - RUSKO 16:31 (10:15)
60. - 16:31
Utkání skončilo. České házenkářky se rozloučily se šampionátem porážkou s obhájkyněmi zlatých medailí, které hrály, co potřebovaly. Poslední české branky na turnaji vstřelily Simerská a Arnošová.
55. - 14:30
Rusky pokračují v solidním výkonu a bezpečně zvyšují náskok. České házenkářky marně hledají zbraň na vysoké soupeřky. V předposlední pětiminutovce na ně vyzrála jen Roubínková.
50. - 13:26
Při jednom z ruských gólů byla střelkyní smetena brankářka Černá. Byla otřesena a vystřídala ji Škavronková. Třináctý gól vstřelila Fabíková.
45. - 12:24
V polovině druhého poločasu se začíná rýsovat nepříjemný český debakl. Rusky jsou v pohodě a zvyšují náskok, svůj druhý gól si připsala Vašková.
40. - 11:21
Jedenáctou branku Češek dala Vašková. Brankářka Černá zlikvidovala několik šancí soupeře, takže ruský náskok tolik nenarůstá.
35. - 10:19
České reprezentantky nezačaly druhé dějství vůbec dobře a inkasovaly čtyři branky v řadě. Kouč Krejčíř reagoval na vzniklou situaci oddechovým časem.
31. - 10:15
Začal druhý poločas.
30. - 10:15
Skončil první poločas. Desátou českou branku zaznamenala Fischerová. V dresu soupeře září Postnovová, střelkyně sedmi gólů.
28. - 9:13
Po sérii tří ruských gólů si trenér Krejčíř vybral oddechový čas.
25. - 9:10
Hra je v této fázi oboustraně nepřesná, hráčky ztrácejí míče a nedaří se jim v koncovce. Český gól vstřelila Adámková a na hřiště se vrátila Simerská, jejíž zranění se neukázalo jako vážné.
20. - 8:10
České házenkářky čekaly na další gól dlouhých osm minut, pak jejich trápení prolomila z křídla Čumplová. Do střeleckých statistik se zapsala i pivotka Válová, ovšem Rusky si udržují mírné vedení.
15. - 6:7
Úřadující mistryně světa rázně přidaly, trenérům se jejich výkon nelíbil a hráčky po kritice okamžitě otočily průběh zápasu. V českém týmu navíc odstoupila kvůli zranění Simerská.
10. - 6:3
Rusky zatím hodně chybují a dělají technické chyby. Čumplová přidala další dva góly, trefila se i Adámková a další dvě velké šance české házenkářky neproměnily, jinak mohl být jejich náskok ještě vyšší.
5. - 3:2
Češky nezačaly vůbec špatně a vedou o branku. Dva góly, z toho jeden ze sedmičky, zaznamenala Čumplová, třetí přidala Fabíková. Nehraje se nijak strhující házená, na obou týmech je patrné, že se o mnoho nejedná.
1. - 0:0
Utkání začalo. České házenkářky mají výhodu výhozu.
České házenkářky čeká poslední utkání na světovém šampionátu. V tabulce skupiny B skončí na čtvrtém místě a utkání s Ruskem už na tomto faktu nemůže nic změnit. Ze skupiny postupují vedle obhájkyň titulu ještě Korejky a Rakušanky. Do nominované čtrnáctky na nedělní střetnutí se tentokrát nevešla brankářka Ajglová, Rusové nechávají odpočívat svoji střelkyni Poltorackou. České házenkářky se na 99 procent vracejí hned po zápase do České republiky.
Poslední utkání českých házenkářek na světovém šampionátu v Chorvatsku v základní skupině B proti Rusku začíná v neděli v 16.00.