České házenkářky před šampionátem vítězí

Rostock - I ve druhém utkání na přípravném turnaji v Německu české házenkářky zvítězily. Tentokrát si v přípravě před blížícím se evropským šampionátem poradily s kombinovaným družstvem Rostocku a Výmaru, nad nímž vyhrály 29:20 po poločase 12:8. "Zdá se, že se dostáváme do herní pohody," lebedil si reprezentační kormidelník Jiří Zerzáň.

Stejně jako v sobotním duelu proti Koldingu dostaly příležitost všechny hráčky s výjimkou Aleny Poláškové, která má zapálené mandle. V případě, že by olomoucké střelkyněni znemožnil její zdravotní stav účast na ME v Dánsku, doplnila by tým náhradnice Jana Fischerová z pražské Slavie.   

"Opět skvěle zachytala Černá, ale co mě těší stejně, je zlepšený výkon Škavronkové, řekl bych na úrovni Černé. Nastoupila ve druhém poločase a chytala výborně," chválil Zerzáň brankářky v rozhovoru pro agenturu ČTK.

Velmi dobrý dojem na něj udělaly svým herním projevem i Fabíková, Válová, Knytlová a Vašková. "V obraně se dařilo na pivotu Simerské i Válové," dodal český kouč. Nejvíce branek si připsaly Handlová a Čumplová, které se trefily šestkrát, pěti góly přispěla k výhře další křídelnnice Knytlová.