Jozef Hanták ještě v dresu Zubří v utkání proti Třeboni.

Jozef Hanták ještě v dresu Zubří v utkání proti Třeboni. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Zvláštní pocit šel stranou, brněnský Hanták se blýskl devíti góly

  • 0
Do zápasu se mu nešlo lehce, vždyť na druhé straně stáli kamarádi, se kterými ještě loni Jozef Hanták válčil v jednom týmu. "Kluci mi přirostli k srdci, byl to zvláštní pocit hrát proti nim," komentuje házenkář KP Brno středeční extraligovou bitvu se Zubřím. To však neznamená, že by své bývalé kolegy šetřil. Naopak.

Slovenská spojka jim nasázela devět gólů a dovedla domácí celek k přesvědčivé výhře 28:23. "Vyšlo to celému týmu a jsem rád, že mně taky. Od pěti gólů nahoru je to slušný výkon," hodnotí Hanták. Jeho střelecké zářezy tak dál utěšeně přibývají. Zatímco do prosince dal dohromady jen osm gólů, v tomto měsíci jich má na kontě už 22.

Za pomalejší rozjezd přitom nemohla vychýlená muška, nýbrž zranění. "Měl jsem natržený stehenní sval a trochu jsem uspěchal návrat, takže jsem si to na začátku sezony obnovil. Pak už jsem raději počkal o trochu déle," popisuje 26letý borec, který se tak naplno zapojil až koncem října.

"Nebyl problém poznat systém, ale vždycky trvá dostat se do herní pohody. Když má člověk herní jistotu, tak nedělá chyby, věří si v soubojích, chodí víc do zakončení."

A to se nyní Hantákovi daří. Brňané potřebovali jeho pomoc o to víc, že ostrostřelce úvodních kol Jana Hubáčka s Tomášem Mičolou rovněž vyřadila zranění. "Naštěstí máme góly rozložené na víc hráčů a já jsem je trochu zastoupil. Moje forma má vzestupnou tendenci, snad to vydrží. Navíc Tomáš Mičola už se vrátil."

KP tak může pokračovat v úspěšné sezoně. I díky sedmi výhrám z osmi domácích zápasů se v extralize drží na příjemném čtvrtém místě.