Dušan Poloz

Dušan Poloz | foto: Karel Pešek, MF DNES

Trenéra Titkova u úspěšných házenkářů Zubří po sezoně vystřídá Poloz

  • 0
Vedoucí tým extraligy házenkářů Zubří vymění po sezoně trenéra. Andreje Titkova nahradí Dušan Poloz, který slavil v minulosti úspěchy s házenkářkami Mostu.

Titkov skončí v roli hlavního kouče Zubří po třech letech. Loni získal s týmem bronzové medaile a letos mají jeho svěřenci našlápnuto k dalšímu úspěchu. Před posledním kolem základní části extraligy vede Zubří tabulku o pět bodů před Karvinou a do play off půjde jako nejlepší tým.

„Dušan Poloz začne s týmem pracovat ihned po ukončení letošního ročníku. Jeho prvními úkoly je sestavení hráčského a realizačního týmu na další ročník extraligy,“ uvedl manažer klubu František Baláš.

„I v další sezoně budeme mít jen ty nejvyšší cíle. Chceme být i nadále na špici všech hraných soutěží a pomýšlíme na návrat do evropských soutěží,“ řekl Baláš.

Dvaapadesátiletý Poloz vyhrál s házenkářkami Mostu nejen interligu a domácí titul, ale v roce 2013 také Vyzývací pohár. Trénoval i ženy Zlína a slovenské reprezentantky. Působil rovněž v Norsku.

Polozovým úkolem v Zubří bude také podílet se na strategii výchovy hráčů od žáků. „Naším dlouhodobým cílem je vychovávat si extraligové hráče z vlastních řad,“ uvedl Baláš.

,