Allrisk končí. Házenkáři jsou bez peněz

  • 5
Praha - Allrisk Praha opouští vrcholovou scénu české házené. Loňský finalista interligy se do soutěže nepřihlásil. Hráči jsou volní. Někteří odcházejí do Dukly, ostatní si hledají angažmá v první lize. "Klub bude hrát pouze oblastní soutěž, nejsou peníze. Rozhodnutí majitele klubu musím respektovat," řekl Pavel Pauza, už bývalý trenér týmu.

Interliga startuje již o víkendů. Nadnárodní soutěž bude hrát sedm českých a stejný počet  slovenských klubů.

Už v červnu z ní odstoupila Trnava a podmínky pro start následně nedodržel ani ZHK
Prešov, který ji měl zastoupit. Dukla se kvůli diváckému zázemí přesune na nadcházející ročník do Plzně.

"Na základě finanční situace se rozhodl majitel klubu Petr Morávek, že interligu hrát nebudeme," uvedl bývalý reprezentant a kouč Allrisku Pavel Pauza, jenž odchází na manažerský post do Dukly: "Je to škoda, já interligu hrát chtěl. Mužstvo začínalo mít svoji tvář, stačilo ho trochu doplnit a opět mohlo usilovat o finále."

Allrisk má nedostatek peněz již delší čas. V krizových situacích si pomáhal prodejem hráčských opor. "Jenže svaz teď zrušil pravidlo, že za hráče, kterým skončí smlouva, se platí alespoň tabulková hodnota. Nebyl to velký příjem, ale pomohl. To pro nás byl poslední hřebíček," prohlásil pro ČTK klubový prezident Petr Morávek.

Do pátku měli interligoví účastníci nahlásit dvanáct smluvních hráčů, s nimiž hodlají soutěž hrát. "Jednalo se o poslední termín, do kterého muselo být rozhodnutí dané. Svým způsobem mě překvapilo, ale potíže máme už delší dobu, a tak se na druhou stranu dalo i očekávat," uvedl Pauza.

Allrisk se na novou sezonu už připravoval, avšak teď bude hrát torzo klubu pouze Středočeský přebor. "Podmínky pro házenou jsou v Čechách všeobecně špatné. Interligu bude hrát jediný český klub - Dukla Praha v Plzni. Ostatní účastníci jsou z Moravy a Slovenska," připomněl Pauza.