Sergio Garcia v závěru sezony ožívá, po čtvrtém místě na Wyndham Championship se v New Yorku po prvním kole dělí o vedení

Sergio Garcia v závěru sezony ožívá, po čtvrtém místě na Wyndham Championship se v New Yorku po prvním kole dělí o vedení | foto: ČTK

Začátek velkého golfového play-off: Woods ztrácí pět ran na lídry

  • 0
Po úvodním kole prvního turnaje play-off PGA Tour jsou v čele Sergio García, Paul Goydos a Steve Marino. Tiger Woods a Phil Mickelson se dělí o 27. místo se ztrátou pěti ran. O jeden úder víc zahrál Alex Čejka a jeho pozice dává naději na účast ve finálové části Barclays Classic.

Boj o podíly z dotace 7,5 milionu dolarů a o účast v dalším programu nadstavbové části zámořské série začal zostra. Všichni ve vedoucí trojici zahráli 65 ran (-6). García se na hřišti Liberty National v New Jesrey dostal i do samostatného vedení, ale na poslední jamce zahrál bogey, ránu ztratil a dva soupeři jej dostihli.

"Hrál jsem dobře z týčka, železy to šlo ještě líp a sem tam jsem zahrál birdie putt," řekl Španěl, který jinak v letošním roce mnoho důvodů k radosti neměl. Za celou sezonu má jen dvě umístění v top 10 - na US Open (10.) a v minulém týdnu na Wyndham Championship (4.).

Goydos, jenž se k němu výsledkově přidal, si pochvaloval docela slušný den. "Ale je nás tady 125 a každý je schopen zahrát skvělé jedno kolo. Abych vyhrál, musím zahrát taková kola čtyři dny po sobě."

Hráčů je ovšem o jednoho méně. Hráč číslo 3 světového žebříčku Paul Casey nenastoupil pro zranění žebra. I jiní, jejichž postavení ve FedEx Cupu třeba nní tak výrazné, jsou schopni zahrát skvělý golf. Ve čtvrtek to například dokázali ti, kteří jsou na druhé pozici, jednu ránu za vedoucím triem - Švéd Fredrik Jacobson, Američané Webb Simpson, Heath Slocum a Charley Hoffman.

Až pak přicházejí někteří z předpokládaných favoritů. Další ránu ztrácejí Ir Padraig Harrington, Angličan Ian Poulter a Američan David Toms.

Woods i světová dvojka Phil Mickelson mají na čelo odstup pěti ran a dělí se o 27. příčku. Zejména Mickelson měl na hřišti golfového klubu, jehož je členem, divoké kolo. Zahrál pět birdie a čtyři bogey. To Woods tak dramatický čtvrtek neměl - zapisoval jen dvě birdie a jedno bogey.

"Pokud na tomto hřišti zahrajete -5, můžete být opravdu šťastní," řekl fenomenální Američan, jenž Barclays hraje po dvouleté přestávce. "Na tomto hřišti moc příležitostí ke snižování výsledku nedostanete."

První kolo se vcelku povedlo Čejkovi. Rodák z Mariánských Lázní zahrál par hřiště a dělí se o 42. místo. Kdyby na něm vydržel a prošel cutem, posunul by se v průběžném pořadí do první stovky. Znamenalo by to, že se zúčastní i druhého turnaje play-off, Deutsche Bank Championship.