Woods zatím na British Open ztrácí

Gullane - Tři golfisté zvládli nejlépe první den 131. ročníku prestižního turnaje British Open se čtyřmi ranami pod par a usadili se v čele. Američany Duffyho Waldorfa a Davida Tomse měl možnost v posledním flightu předstihnout Švéd Carl Pettersson, ale na poslední jamce zahrál bogey a pouze se svým soupeřům vyrovnal.

Hned dvanáct dalších hráčů se ve třetím letošním podniku kategorie major na skotském hřišti Muirfield s parem 71 seřadilo o jeden úder za vedoucím triem. Není mezi nimi světová jednička Tiger Woods, jenž figuruje se 70 ranami společně se skupinou dalších hráčů na 19. pozici. Ještě o dva údery hůř, jeden nad par, zahrál obhájce loňského prvenství a další Američan David Duval.

Po 1. dnu: 1. Waldorf, Toms (oba USA), Pettersson (Švéd.) všichni 67, 4. Smyth (Ir.), Lyle, Rose (oba Brit.), Marujama (Jap.), Bjorn, Hansen (oba Dán.), Remesy (Fr.), Jones, Mattiace, Mickelson (všichni USA), Price (Zimb.), Ames (Trinidad a Tobago) všichni 68, 16. O'Meara, Pavin (oba USA), Harrington (Ir.), Poulter, Garbutt (oba Brit.), Tešima (Jap.) všichni 69.