Woods je šampionem ve hře na jamky

Carlsbad - Fenomenální golfista a první hráč světového žebříčku Tiger Wood si v americkém Carlsbadu připsal další triumf do své bohaté sbírky. Američan se stal světovým šampionem ve hře na jamky. V americkém finále na 36 jamek zdolal Davise Lova a získal tak svůj druhý titul.

Woods v polovině finále o jamku prohrával, už na 20. jamce ale vyrovnal, o pět her později se ujal vedení a nakonec se radoval z vítězství. Dvě jamky před koncem měl o tři výhry více a nemohl být dostižen. Inkasoval za ně 1,2 milionu dolarů, což je rekordní jednorázový výdělek na okruhu PGA.

"Davis hrál ráno skvěle, zatímco já se trochu trápil se švihem. Naštěstí jsem nádherně patoval, což mi zvedlo sebevědomí a udrželo mě to v zápase," líčil šťastný vítěz, který musel dokonce dotahovat po nezdaru na jamkách 9 a 10 dvoubodovou ztrátu.

"Vloni to bylo o něco lehčí, protože jsem měl všechno pod kontrolou. S mou dnešní hrou to bylo mnohem komplikovanější," přiznal Woods, který v poslední době bojoval s poklesem formy.

Jeho finálový soupeř měl dalšího protivníka mezi diváky. Rušitel v čepici s logem Tigera Woodse komentoval Loveovy nezdary výkřiky a vytrhoval jej ze soustředění na údery.

Hráč kontroverzi ukončil na 20. jamce, když si jej mezi diváky našel a postaral se, aby byl vyveden.

Bronz vybojoval Brit Darren Clarke, na němž ztroskotal ve druhém kole německý hráč českého původu Alexander Čejka.

Výsledky:
Finále:
Woods - Love (oba USA) 3/2.
O 3. místo: Clarke (Brit.) - Leaney (Austr.) 2/0.

,