Australská golfistka Hannah Greenová.

Australská golfistka Hannah Greenová. | foto: Profimedia.cz

Australská golfistka Greenová jako první vyhrála významný smíšený turnaj

  • 0
Australanka Hannah Greenová dokázala jako první golfistka vyhrát profesionální turnaj významného okruhu, v němž startovali muži i ženy. Vítězka majoru PGA Championship z roku 2019 ovládla soutěž TPS Murray River, kde hráli přední australští golfisté a golfistky.

Třicátá hráčka světového ženřéčku zvítězila s náskokem čtyř ran před Andrewem Evansem a Haydenem Hopewellem. O čtvrté místo se v soutěži s dotací 200 000 dolarů, která byla součástí PGA Tour of Australasia, podělily Grace Kimová a Novozélanďanka Momoka Koboriová.

„Je to zvláštní. Normálně nemívám golfové sny, jen velmi zřídka. Ale poslední noc se mi zdálo, že jsem vyhrála,“ řekla podle agentury Reuters Greenová, která se před závěrečným kolem dělila o prvenství se třemi hráči.

„Držela jsem v tom snu trofej a lidé mě kropili šampaňským. Pak jsem se probudila a doufala, že to nebyl jen sen. Cítím se úžasně. Ani jsem neměla v plánu tady hrát. Ale věci se dějí z nějakého důvodu a mám fakt radost, že se mi to povedlo,“ uvedla pětadvacetiletá golfistka.

,
Témata: PGA Championship