Tiger Woods zkoumá dráhu svého patu při svém návratu k soutěžnímu golfu po...

Tiger Woods zkoumá dráhu svého patu při svém návratu k soutěžnímu golfu po deseti měsících na turnaji Hero World Challenge. | foto: AP

Woodsův návrat po deseti měsících, golfová legenda mezi elitou neztrácí

  • 3
Předváděl emotivní gesta, občas si zaláteřil a po špatné ráně také vztekle práskl holí. Do tváře Tigera Woodse se však vracel i spokojený úsměv, bývalý nejlepší hráč světa se po deseti měsících vrátil k soutěžnímu golfu a vedl si velmi solidně.

Vítěz čtrnácti turnajů kategorie major zahrál na turnaji Hero World Challenge na Bahamách, jehož je hostitelem, v úvodním kole tři rány pod par a zatím na skvěle obsazeném klání figuruje na dělené osmé příčce.

Jedenačtyřicetiletá legenda obešla hřiště v Albany na 69 úderů. Ve větrném počasí zaznamenala pětkrát birdie a dvakrát bogey.

Woods hraje soutěžní golf poprvé od 3. února, kdy musel kvůli bolestem zad odstoupit z turnaje v Dubaji. V dubnu se poté podrobil už čtvrté operaci v problémové oblasti a od října znovu trénuje. Mezitím dlouholetá světová jednička klesla na 1 199. místo žebříčku.

Na Hero World Challenge startuje 18 elitních golfistů, mimo Woodse například jeho krajané a tři aktuálně nejlepší hráči světového pořadí Dustin Johnson, Jordan Spieth a Justin Thomas či anglický olympijský vítěz Justin Rose.

Po prvním kole vede jiný Angličan a král uplynulé sezony European Tour Tommy Fleetwood, který úvodní ze čtyř dnů zvládl za 66 úderů. O ránu zpět jsou Američané Rickie Fowler a Matt Kuchar.

,