Mistrovství Evropy žen v golfu, Kunětická Hora 2010 - trénink

Mistrovství Evropy žen v golfu, Kunětická Hora 2010 - trénink | foto: Martin Kabát

Spilková se na ME drží v top 20, na první místo ztrácí

  • 0
Čtyři české golfistky si na mistrovství Evropy na hřišti Kunětická Hora zahrají sobotní finálové kolo. Nejlépe si zatím vede Klára Spilková, které patří dvacáté místo. Se dvěma ranami pod par ztrácí na vedoucí Němku Sophii Popovovou sedm úderů.

Spolu se Spilkovou prošly cutem ještě Karolína Vlčková, Sylvie Dittertová a Adéla Cejnarová. O ránu utekl postup Kristýně Pavlíčkové.

Nejlepší výkon celé soutěže dnes předvedla Manon Gidaliová. Francouzka zahrála 66 ran (šest pod par), což ji vyneslo na dělenou druhou pozici průběžného pořadí. V její skórkartě je osm birdie a dvě bogey.

Španělka Marta Silvaová, vedoucí žena po polovině soutěže, zahrála svůj zatím nejhorší výsledek, hřiště obešla v paru a klesla na stejnou pozici jako Gidaliová.

Popovovou do čela šampionátu vynesly vyrovnané výkony. Ve všech třech dnech předvedla shodný výsledek 69 ran.

Karolína Vlčková, trénink na ME žen 2010.

Karolína Vlčková, trénink na ME žen 2010

Spilková se po dvou kolech za 72 úderů konečně zlepšila pod par (o dvě rány) a z děleného 18. místa má na dohled elitní desítku. Zaostává za ní o pouhé dvě rány.

Druhá nejlepší domácí golfistka Vlčková si v pátek připsala par a drží se v první padesátce.

Ve třetím kole zahrálo pod par hřiště 35 amatérských golfistek.

me žen po třetím kole

1. Popovová (Něm.) -9, 2. Gidaliová (Fr.) a Silvaová (Šp.) obě -8, ...18. Spilková -2, 44. Vlčková +3, 49. Dittertová +4, 58. Cejnarová +5, 65. Pavlíčková +6, 94. Vavrušková +12, 99. Růžičková +14.