Vítězný tým Severu v Lady Abrahams Trophy 2010.

Vítězný tým Severu v Lady Abrahams Trophy 2010. | foto: Ivan Paggio

Spilková má další titul jako členka vítězného družstva Severu

  • 0
Lady Abrahams Trophy letos skončila remízou a zůstala v držení týmu Severu. Dramatickou koncovku rozhodla v poslední nedělní dvouhře hrající kapitánka Martina Dorníková.

Pátý ročník soutěže Sever - Jih tak prvně jmenovaný tým, zastupující severní resorty České republiky, ovládl už počtvrté. Jednou z vítězek je i nejlepší tuzemská hráčka současnosti Klára Spilková z Erpetu Praha.

Ještě po sobotě to přitom vypadalo na triumf "jižanek". Vyhrály totiž dva fourbally i dva foursomy a vedly v poměru 4:2.

Kristýna Pavlíčková, členka vítězného týmu Lady Abrahams Trophy 2010.

(Kristýna Pavlíčková, členka vítězného týmu Lady Abrahams Trophy 2010.)

V nedělních singlech nastal obrat, a tak je remíza, znamenající porážku, hořká hlavně pro olomouckou Kateřinu Slukovou. Ta vyhrála jako jediná ze všech dvanácti účastnic všechny své tři zápasy, přesto si na trofej nesáhla.

Přestože Irena Foretová (Austerlitz) z týmu poražených zahrála jako jediná v neděli pod par beřovického hřiště (71), pozdější vítězky dnes postupně stahovaly náskok soupeřek.

Spilková v předposledním duelu jasně přehrála objev utkání Barboru Bakovou, další hráčku GC Olomouc, jíž se v sobotu hodně dařilo.

Martina Dorníková, kapitánka vítězného týmu Lady Abrahams Trophy 2010.Rozhodnutí měl přinést závěrečný zápas mezi nejzkušenější hráčkou Dorníkovou (Erpet - na snímku) a její o generaci mladší kolegyní-hrající kapitánkou Emily Curry-Bartoňovou (Konopiště). Prvně jmenovaná byla lepší o tři rány a vyrovnání na konečný stav 6:6 znamenalo zároveň výhru.

Lady Abrahams Trophy - výsledky

Sever - Jih 6:6

Foursomy (na jamky): 1:2, fourbaly (na rány): 1:2, singly (na rány): 4:2.

Vítězky - Sever: Adéla Cejnarová, Kristina Hostáková, Kristýna Pavlíčková, Denisa Pavlíková, Klára Spilková, Martina Dorníková (hrající kapitánka).

Poražené - Jih: Barbora Baková, Irena Foretová, Kateřina Sluková, Kateřina Vlašínová, Karolína Vlčková, Emily Curry-Bartoňová (hrající kapitánka).