Klára Spilková

Klára Spilková | foto: Martin Kabát

Spilková dovedla tým českých žen k dalšímu úspěchu

  • 0
České ženy obsadily na European Nations Championship ve španělském Real Clubu de Golf Sotogrande čtvrté místo. Největší zásluhu na tom má Klára Spilková, která je ve vedlejším individuálním hodnocení na dělené druhé pozici.

Družstvo českých mužů pocítilo sílu konkurence čtyřdenní soutěže špičkových amatérů z celého kontinentu a skončilo sedmnácté.

Ve finálovém sobotním kole se českému ženskému družstvu započítaly výsledky Kláry Spilkové (74) a Karolíny Vlčkové (78). Počtvrté se škrtal výsledek Terezy Vavruškové (79).

Spilková dosáhla součtu 295 ran. Ve druhém kole se jí dokonce podařilo zahrál 71, tedy jedenu ránu pod par. Za nejlepší ženou celého šampionátu, domácí Mireiou Pratovou, zaostala o pouhé tři údery.

Muži se v pořadí jednotlivců neprosadili, nejlepší z nich Michal Pospíšil uzavírá první padesátku. Ve finálovém kole se do jejich součtu započítaly výsledky Ondřeje Liesera (71), Michala Pospíšila (73) a Davida Procházky (73). Škrtal se výsledek Jiřího Kordy, jenž .ale v předchozích kolech ostatní podržel.

Zatímco muži zopakovali loňské umístění, ženy postoupily o pět příček. Pro patnáctiletou Spilkovou je dělená druhá pozice dalším úspěchem v krátké době po třetím místě na mezinárodním mistrovství Španělska. Před rokem byla v Sotogrande šestá.

european nations Championship - konečné výsledky

Ženy (11 týmů): 1. Španělsko 584 ran, 2. Francie590, 3. Dánsko 593, 4. Česká republika 595.

Muži (18 týmů): 1. Anglie 830, 2. Itálie 853, 3. Dánsko 857, ...17. Česká republika 903.