Luke Donald

Luke Donald | foto: AP

Šest let čekání je u konce, Donald zase vyhrál v Evropě

  • 0
Tolikrát se Luke Donald pokoušel uspět na European Tour a nevyšlo to! Až teď, další titul po šesti letech získal na Madrid Masters, kde zahrál čtyři superkola. Angličan, jenž je více vídán na zámořské PGA Tour, zahrál úctyhodný výsledek 21 ran pod par.

Donaldovo čtvrté kolo rozhodně stojí za popis. V první devítce se po čtveřici birdie a jednom bogey dostal do pozice, z níž mohl atakovat nejvyšší příčku.

Pak ale přišlo šest parů za sebou a Angličan měl najednou soupeřů dost a dost. Všechny přebil eaglem na šestnácté pětiparové jamce, kde stejný výsledek zahrál i ve čtvrtek v úvodním kole.

Míč po jeho druhé ráně přistál něco přes metr od jamky a jistý putt umožnil Donaldovi skvěle skórovat. "Zahrát v takové situaci eagle bylo něco ohromného," potvrdil vítěz, že tohle byl rozhodující moment. Pak mu už stačilo zahrát zase dva pary a titul byl jeho.

Donald své dvě předchozí trofeje na evropském okruhu získal v roce 2004 a teď ukončil šestiletý půst. V zámoří vyhrál naposledy v roce 2006.

Rhys Davies, vítěz Hassan II Trophy 2010.

Dobře hratelné hřiště Real Sociedad Hípica Española za dobrého počasí vyhecovalo k vynikajícímu výkonu i Rhyse Daviese. Velšan se s Donaldem a dalším Angličanem Donaldsonem dělil o vedení už po čtvrtečním kole.

V neděli zahrál o jednu ránu hůř než vítěz a stejný rozdíl dělí oba golfisty v konečném pořadí. Třetí Ital Francesco Molinari už je více zpět, zahrál v součtu čtyř kol -18.

"Rhys na mě vyvinul slušný tlak," složil Donald poklonu svému sokovi. "Nezahrál jsem žádné bogey, ale nestačilo to," ulevil si Davies, jenž už má na kontě premiérový titul na European Tour z březnového Hassan II Trophy (na snímku).