Rory McIlroy slaví na CJ Cupu.

Rory McIlroy slaví na CJ Cupu. | foto: AP

McIlroy je před finále sezony jistým vítězem evropské golfové tour

  • 1
Golfista Rory McIlroy má už před startem finále sezony jistý celkový triumf v evropské sérii DP World Tour. Čtyřiatřicetiletý hráč ze Severního Irska vede průběžné pořadí s nedostižným bodovým náskokem před Španělem Jonem Rahmem. Trofej získal popáté v kariéře, nejlepší byl i vloni a předchozí triumfy slavil v letech 2012, 2014 a 2015.

Druhý muž světového žebříčku McIlroy má v hodnocení celoročního seriálu Race to Dubai více než dvoutisícový náskok a právě 2000 bodů obdrží o nadcházejícím víkendu vítěz závěrečného turnaje. Definitivu získal McIlroy po turnaji v jihoafrickém Sun City, kde Rahm nestartoval a třetí muž sezonního žebříčku Adrian Meronk z Polska nedělním patnáctým místem nezískal dostatečný počet bodů, aby ještě mohl McIlroye ohrozit.

McIlroy ovládl pořadí při pouhých devíti účastech včetně všech čtyř majorů. Pouze na Masters neprošel cutem, sedmkrát se umístil v první desítce a v lednu v Dubaji a v červenci na Scottish Open zvítězil.

Závěrečný turnaj DP World Tour Championship v Dubaji je vyhrazen pro 50 nejlepších hráčů sezony. Dotace činí 10 milionů dolarů.

,