Brian Davis bude na Colonialu útočit na premiérové vítězství v Americe

Brian Davis bude na Colonialu útočit na premiérové vítězství v Americe | foto: AP

Přes šesti týdny kvůli fair play přišel o vítězství. Nyní hraje znovu o titul

  • 0
Angličan Brian Davis i Američan Bryce Molder, kteří půjdou do finálového kola Crowne Plaza International v texaském Colonialu z prvního místa, budou hrát o premiérové vítězství na PGA Tour. Davis k němu byl blízko před měsícem, ale přišel o něj díky velkému gestu fair-play, když se přiznal k porušení pravidel, kterého si nikdo nevšiml.

Před šesti týdny byl Brian Davis kousek od svého premiérového vítězství na PGA Tour. Davis v závěru finálového kola Verizon Heritage dvakrát připisoval ránu a ztratil průběžné vedení, do rozstřelu s Jimem Furykem jej poslalo birdie na poslední jamce. Play-off tehdy bylo záhy rozhodnuto, jelikož Davis se v překážce přiznal ke kontaktu své hole s ležícím rákosím během nápřahu, kterého si nikdo nevšiml. Fair play ho tehdy "stála" dvě trestné rány a milion dolarů, jelikož vyhrál Furyk.

Brian Davis, Crowne Plaza International, Colonial

Pětatřicetiletý rodák z Londýna od té doby skončil na 57. místě v New Orleans a na dalších třech turnajích neprošel cutem. "Nehrál jsem vyloženě špatně," uvedl Davis k nevýrazným výsledkům. Podle něj se mu jen nepodařilo předvádět dobré výkony ve všech aspektech hry. v texaském Fort Worthu má nyní další šanci na zisk premiérového titulu v Americe. Dosud má na svém kontě dva vyhrané turnaje z European Tour.

Davis ve třetím kole opět předvedl "čistou hru", když za celý den nemusel připisovat ani ránu. Za 54 jamek to musel udělat pouze na jedné, a to hned ve čtvrtek na devítce. V sobotu měl úspěch na čtyřparových jamkách, na kterých zahrál všech svých pět birdie a hřiště v Colonial Country Clubu obešel stejně jako v druhém kole za 65 ran. Díky tomu se dotáhl na vedoucího Bryce Moldera.

Bryce Molder, Crowne Plaza International, Colonial

Jednatřicetiletý Američan také hraje o své první vítězství na PGA Tour. Molder ani přes ideální počasí nedokázal navázat na svých skvělých 62 ran z druhého kola a ve třetím dni byl o pět úderů horší. Vše se z jeho pohledu odehrálo na prvních desíti jamkách, na kterých stihl zahrát pět birdie, bohužel pro něj i jedno double bogey.

K.J. Choi, Crowne Plaza International, Colonial

Do vedení se na chvíli dostal i jihokorejský golfista K.J. Čche. Ten v sobotu předvedl jak eagle a sedm birdie, tak i totální selhání na poslední jamce, kdy na čtyřparu zahrál osm ran. Kvůli tomu se z předních příček přesunul zpět na osmnácté místo.