Alex Čejka se o vedení dělí s pěticí hráčů, mezi kterými je například obhájce loňského prvenství Dustin Johnson

Alex Čejka se o vedení dělí s pěticí hráčů, mezi kterými je například obhájce loňského prvenství Dustin Johnson | foto: AP

Po polovině turnaje v Pebble Beach je v čele i český rodák Alex Čejka

  • 3
Na předchozích třech startech neprošel cutem a nevydělal ani dolar. Po polovině turnaje v Pebble Beach si konečně zahraje o hráčské odměny, navíc je blízko svému premiérovému vítězství na PGA Tour.

Po polovině turnaje Pebble Beach National Pro-Am se o vedení dělí český rodák Alex Čejka.

Devětatřicetiletý rodák z Mariánských lázní letos při předchozích třech startech ani jednou neprošel cutem. Nyní má skvělou možnost nejen vydělat slušné peníze, ale i bojovat o své první vítězství na PGA Tour. V podobné situaci už několikrát byl, ale vždy nedotáhl závěrečné kolo do vítězného konce. Naposledy tak bylo na loňském Players. Tam nezvládl finálový flight s Tigerem Woodsem.

Alex Čejka, Pebble Beach

Pokud by se mu však podařilo "prokletí" zlomit a vyhrát, pak by nejen vydělal slušný balík 1,1 milionu dolarů, ale taky by se v nejbližších letech nemusel strachovat o hrací kartu.

Čejka hrál v pátek na hřišti Spyglass Hill a obešel ho takřka stejně, jako čtvrtečních osmnáct jamek Monterey Peninsula. To znamená šest birdie, jedno bogey, což v součtu dělá 67 ran a pět ran k dobru.

Dustin Johnson, Pebble Beach

(Obhájce titulu Dustin Johnson)

Čejka není na prvním místě sám. Dělí se o něj hned s pěticí hráčů. Mezi nimi je i obhájce vítězství Justin Johnson, jehož situace je stejná jako před týdnem. Na Northern Trust Open také po prvním kole vedl a po druhém spoluvedl, nakonec ale skončil třetí. Stejně se umístil i J.B. Holmes, který se také dostal do čela leaderboardu. Zmíněné trio doplňují Bryce Molder, Paul Goydos a Matt Jones. Všichni jsou na skóre -10.

Phil Mickelson, Pebble Beach

(Světová trojka Phil Mickelson)

Za šesticí je bývalá jednička David Duval, který má o jednu ránu horší skóre. Přibližovat se začíná i světová trojka Phil Mickelson. Ten ztrácí tří údery a okupuje jedenáctou pozici.

Opět se daří i nováčkovi soutěže a jednomu z největších dosavadních překvapení Alexi Prughovi. Ten ze čtyř turnajů skončil třikrát v první desítce, ve které se nachází i po polovině Pebble Beach. Konkrétně je se ztrátou dvou ran na Čejku a spol. na osmé příčce, o kterou se dělí s populárním Irem Padraigem Harringtonem.

Pebble Beach, moře

Kalifornský turnaj je jedním ze dvou v sezoně, který se hraje systémem Pro-Am, což znamená, že špičkoví profesionálové hrají po boku amatérů ze světa showbyznysu a podnikatelské sféry. Na Pebble Beach se letos odehraje i jeden z major turnajů - US Open.

Pebble Beach National Pro-Am - po 2. kole

1. Alex Čejka (Německo) -10
1. Dustin Johnson (USA) -10
1. J.B. Holmes (USA) -10
1. Paul Goydos (USA) -10
1. Bryce Molder (USA) -10
1. Matt Jones (Austrálie) -10
7. David Duval (USA) -9
8. Padraig Harrington (Irsko) -8
8. Alex Prugh (USA) -8
8. D.J. Trahan (USA) -8

Kompletní leaderboard naleznete zde