Devětadvacetiletý Marcel Siem vyhrál na European tour jedinkrát - v roce 2004 na jihoafrickém Dunhill Championship

Devětadvacetiletý Marcel Siem vyhrál na European tour jedinkrát - v roce 2004 na jihoafrickém Dunhill Championship | foto: AP

Němec Siem zakončil úvodní kolo indického Masters eaglem a je v čele

  • 0
V Novém Dillí začal Marcel Siem zostra. V úvodním kole zahrál šest birdie a jeden eagle a jeden o jednu ránu. Domácímu favoritovi a nejvýše postavenému hráči turnaje co se týče světového žebříčku Jeevu Milkhu Singhovi se nedařio, zahrál pouze normu hřiště.

Po úvodu turnaje Avantha Masters, který je nově součástí European Tour, se v čele usadil německý golfista Marcel Siem.

Siem startoval mezi prvními a podařilo se mu obejít hřiště v indickém Novém Dillí bez bogey a zahrát 64 ran. Do čela se vyšvihl zejména díky finiši, kdy na svých posledních dvou jamkách (startoval z 10. jamky) neprve zapisoval birdie a na konec i eagle.

Devětadvacetiletý Siem má náskok jedné rány před Ji-Šinem Čanem z Tchaj-wanu. Další dvě rány ztrácí sedm hráčů, kteří se dělí o třetí příčku.

"Ani si nemůžu vzpomenout, kdy naposledy jsem zahrál 64. Musí to být nejméně tři roky nazpět," řekl po úvodním kole Siem, který zatím vyhrál na European Tour pouze jeden turnaj před šesti lety.

Otec Singh dal přednost porodnici před driving range

Největším favoritem je domácí Jeev Milkha Singh, který pravidelně nastupuje na evropské i americké tour. Syn nejslavnějšího indického atleta se těsně před turnajem dočkal prvního potomka, a tak dle svých slov strávil víc času v nemocnici než na golfovém hřišti, což se projevilo na jeho čtvrteční hře. Z domácích je na tom nejlépe Rahil Gangjee, který je třetí.

Turnaje se účastní i jeden z největších golfových talentů Danny Lee. Osmnáctiletému mladíkovi z Nového Zélandu se ale vstup do turnaje také nevyvedl - se třemi ranami nad par je na hranici první stovky.

Avantha Masters - po 1. kole

1. Marcel Siem (Německo) -8
2. Ji-Šin Čan (Tchaj-wan) -7
3. Robert-Jan Derksen (Nizozemsko) -5
3. Andrew Dodt (Austrálie) -5
3. Rahil Gangjee (Indie) -5
3. Čin-Bing Lam (Singapur) -5
3. Barry Lane (Anglie) -5
3. John Parry (Anglie) -5
3. Thawoen Wiratchant (Thajsko) -5

Kompletní leaderboard naleznete zde