Tiger Woods vyhrál turnaj, který sám pořádá.

Tiger Woods vyhrál turnaj, který sám pořádá. | foto: Reuters

„Nehostinný hostitel“ Tiger Woods. Vyhrál svůj vlastní turnaj

  • 5
Díky výhře na AT&T National se Tiger Woods posunul do čela FedEx Cupu i finančního žebříčku.

Tiger Woods se stal vítězem turnaje AT&T National, který sám pořádá. Ve finálovém kole mu byl největším konkurentem Hunter Mahan, který zahrál 62 ran (-8). S celkovým skóre -12 přesto zaostal za Woodsem o jednu ránu. Třetí skončil Anthony Kim.

Skvělý den Huntera Mahana, ve kterém s 62 ranami vyrovnal rekord hřiště Congressional, nestačil na to, aby porazil Tigera Woodse. Mahan předvedl obdivuhodných devět birdie a jedno bogey. Díky tomu poskočil z dělené šestnácté příčky do čela, na kterém se držel dlouho.

Konkrétně do šestnácté jamky závěrečného flightu - na ní zahrál Tiger Woods poslední ze svých čtyř nedělních birdie a dostal se do nejtěsnějšího vedení, které na následujících dvou jamkách udržel.

Anthony Kim, který obhajoval titul a s Woodsem se v průběhu turnaje přetahoval o vedení, skončil na třetím místě se ztrátou čtyř ran na vítěze.

Velmi dobrého umístění dosáhl i teenager Danny Lee. Osmnáctiletý talent z Nového Zélandu oproti sobotě poskočil o jedno místo a dělí se s Vijayem Singhem, Jimem Furykem a Cameronem Beckmanem o sedmé místo.

Na AT&T National si zahrál i Alex Čejka. Po výsledku +10 (v první kole +3, ve druhém +7) však neprošel cutem a turnaj pro něj skončil už v pátek.

Woods si za vítězství připsal milion dolarů, díky čemuž se dostal do čela finančního žebříčku i FedEx Cupu.