Místo výsypky vznikne golfový areál

Dolní Rychnov - Na bývalé výsypce hnědouhelného dolu Silvestr u Dolního Rychnova na Sokolovsku vznikne golfový areál s mistrovskými parametry. Vybudovat ho má firma Golf Sokolov, dceřiná společnost ve stoprocentním vlastnictví a. s. Sokolovská uhelná. Jak čekl místopředseda představenstva nové společnosti Jiří Švarc, náklady se předběžně odhadují na 80 až 100 miliónů korun. Plánovaná délka již čtvrtého hřiště na Karlovarsku s parem 72 bude 6300 metrů.

"Výstavba by měla začít na jaře příštího roku, jeho otevření plánujeme na 1. květen 2004," dodal Švarc. Samotné hřiště o rozloze 52 hektarů přijde podle něj na 30 až 40 miliónů korun, dalších 50 milionů korun je nutné na zázemí - restaurace, klubovnu a parkoviště pro 120 vozů.

V novém areálu najde práci 24 osob. Dalších asi 150 pracovních míst by mělo během dalších let vzniknout ve sportovně rekreačním areálu, který chce kolem hřiště vybudovat sdružení Sokolov - západ, jež tvoří Sokolov, Dolní Rychnov, Březová, Šabina společně s Hospodářskou a sociální radou Sokolovska.

Součástí areálu by měly být lesopark, obora se zvířaty typickými pro Slavkovský les, přírodní amfiteátr a sportoviště s hotely a dalšími ubytovacími kapacitami. "Celý areál bychom chtěli vybudovat do deseti let," řekl starosta Dolního Rychnova Michal Matyó. Odhadované náklady dosahují až půl miliardy korun.