Jessica Kordová se raduje z postupu do finálové fáze kvalifikace LPGA Tour 2011.

Jessica Kordová se raduje z postupu do finálové fáze kvalifikace LPGA Tour 2011. | foto: golfweek.com

Kordová znovu pohnula kariérou, už smí hrát „druhou ligu“

  • 0
Jessica Kordová v kvalifikaci Futures Tour poznala, co by ji čekalo u profesionálek. Sedmnáctiletá americká golfistka českého původu mezi ně nezadržitelně míří a možná si dokonce bude moci vybírat, jak, kdy a kde novou etapu golfové kariéry začne.

Dcera bývalého československého tenisty v sobotním závěrečném kole pocítila tlak, jaký zažívá vedoucí hráčka. Po třetím kole se totiž na floridských hříštích u Winter Havenu vyšvihla do čela. Jenže větrný závěr v Lake Region Yacht & Country Clubu jí nevyšel. Zahrála 80 ran (osm nad par) a podělila se o konečné třetí místo.

Tentokrát se nemohla spolehnout na své dlouhé drivy, díky nimž zahrála ve svém nejlepším třetím kole birdie na všech čtyřech pětiparových jamkách hřiště Lake Wales. Za vítěznou Natalií Sheaeryovou v součtu čtyř zaostala o plných sedm ran, protože vítězce se v závěru naopak povedlo udržet nervy na uzdě a měla svou hru pod kontrolou.

Shearyová je ovšem o čtyři roky starší než Kordová a stále váhá s přestupem k profesionálkám. Má zkušenosti navíc, protože Futures Tour, jakousi zámořskou ženskou druhou ligu, hrála už letos, ale svými výsledky si nezajistila kartu pro nadcházející rok, a tak musela znovu do kvalifikace.

Jessica Kordová v úspěšné kvalifikaci na LPGA Futures Tour 2011.Té se zúčastnilo 308 hráček 38 národností. Kordová mezi nimi osvědčila své přednosti, i když jedna z nich, a sice chladná hlava a z toho plynoucí koncentrace na výkon, byly ve finálovém kole narušeny. "Myslím vždy na příští ránu a nestarám se o skóre," uvedla bývalá česká reprezentantka na mistrovství světa družstev.

V prosinci ji čeká finálová fáze kvalifikace o LPGA Tour. První fází prošla dívka z Bradentonu na Floridě hladce a uspěje-li také v Daytona Beach, může si už v příštím roce vybírat turnaje.

V sedmnácti letech by ještě nezískala na LPGA Tour plnohodnotné členství, ani kdyby již přestoupila mezi profesionálky, avšak příklad její mladší kolegyně z klubu Alexis Thompsonové, která už tak učinila, svědčí o tom, že pozvánek na turnaje by měla i Kordová dost.

Po třetím místě v kvalifikaci Futures Tour má alespoň jistotu, že v roce 2011 může odehrát tuto sérii, čítající necelé dvě desítky turnajů.