Česká golfistka Klára Spilková

Česká golfistka Klára Spilková | foto: Michal Růžička, MAFRA

Těžký boj po nemoci. Spilková se v Portlandu vrátila na okruh LPGA

  • 0
Po dvouměsíční zdravotní pauze se Klára Spilková objevila na LPGA Tour. Česká golfistka při návratu na elitní zámořský okruh neprošla cutem a účast ve finále turnaje Portland Classic nevybojovala. Po dvou kolech měla v Oregonu tři rány nad par a obsadila dělené 121. místo.

Čtyřiadvacetiletá Spilková hrála turnaj poprvé od června, kdy odstoupila po 1. kole majoru Women’s PGA Championship. Pak kvůli únavě a vyčerpání po přechozené nemoci odpočívala. K tréninku se vrátila v druhé půlce července.

„Trvalo, než jsem zase začala normálně jíst a fungovat. Vzhledem k tomu, že jsem ještě zhubla, to nebylo jednoduché a únava se pořád vracela. Navíc jsem nesměla pracovat s žádnou zátěží,“ řekla pražská rodačka v tiskové zprávě.

V Portlandu zvládla 1. kolo v paru a byla těsně pod hranicí cutu. V druhém kole zahrála na druhé jamce birdie, ale pak měla čtyři bogey a o postup přišla.

Spilková, první česká vítězka profesionálního turnaje na LET, je prvním rokem členkou LPGA Tour a zatím se jí příliš nedaří. Z dvanácti turnajů dala cut třikrát, nejlépe byla 32. na Havaji. Bojuje tak o udržení karty na další sezonu.

I proto požádala vedení LPGA o zdravotní úlevu, kterou po doložení lékařských potvrzení dostala. Díky tomu bude mít v příštím roce šest turnajů na to, aby dohnala stejný počet letos ztracených startů. „Jsem ráda, že mi LPGA na základě kritérií vyhověla a že se mohu soustředit na vlastní hraní,“ uvedla Spilková.

,