Momentka z turnaje LPGA Tour v Daly City, na které se z písečné překážky...

Momentka z turnaje LPGA Tour v Daly City, na které se z písečné překážky dostává Brooke Hendersonová. | foto: AP

Divoké kolo Spilkové v Daly City. Hrozivé ztráty, pak báječný vzestup

  • 2
Nuda během třetího kola Kláry Spilkové na turnaji LPGA Tour v Daly City nehrozila. Česká golfistka začala dobře a posunula se na průběžnou sedmnáctou příčku, jenže vzápětí poztrácela šest ran a padala pořadím dolů. Na druhé devítce však čtyřikrát zaskórovala a před finálovým dnem se dělí o dvacátou příčku.

Potřetí za sebou prošla Spilková na prestižní americké sérii cutem, v předchozích dvou případech si však třetí den výrazně pohoršila. V Lake Merced Golf Clubu v sobotu startovala z 21. pozice a zprvu se zdálo, že tentokrát bude líp - birdie na první jamce ji posunulo na skóre -2 a na dohled elitní patnáctce.

Jenže potom přišly problémy, na první devítce posbírala dvě bogey a dvě double bogey a rázem se ocitla na čtyřech ranách nad normou hřiště. Ale Češka se z krize obdivuhodně zvedla, na druhé devítce už byla bezchybná, navíc zaznamenala hned čtyři birdie a celkové skóre stlačila na par.

O dvacátou příčku se čtyřiadvacetiletá Spilková dělí s jedenácti soupeřkami. Do čela pořadí kalifornského turnaje Mediheal Championship se dostala Korejka Kim Si-jong, která má skóre -10 a vede o tři rány před Angličankou Charley Hullovou.

,