Ivan Hašek, Karel Jarolím a Miroslav Kříž na golfu v Dýšině.

Ivan Hašek, Karel Jarolím a Miroslav Kříž na golfu v Dýšině. | foto: Jaromír Pech, MF DNES

Kde se rodí fotbalová politika? Na golfu!

  • 1
S golfovými holemi v ruce se na hřišti v Dýšině u Plzně sešli muži, kteří mají nakročeno k vrcholným funkcím v Českomoravském fotbalovém svazu. O co nejdelší i nejpřesnější údery se mimo jiné pokoušel Ivan Hašek, jeden ze dvou kandidátů na předsedu.

Krom toho, že fotbalové osobnosti ukázaly umění ve svém "druhém" sportovním odvětví, řeč šla nepochybně o strategii před nadcházející valnou hromadou, která se uskuteční 27. června. Haškovi dělali společnost Miroslav Kříž, který usiluje o post místopředsedy za ligu, a aspirant na pozici reprezentačního trenéra Karel Jarolím.

Turnaje se zúčastnili i Jarolímovi trenérští kolegové Miroslav Beránek a Josef Chovanec, nebo internacionál Ladislav Vízek. "Jsem moc rád, že všichni odjížděli spokojeni a přislíbili účast na dalším ročníku. Rádi bychom z toho udělali tradici, která si mezi osobnostmi fotbalu najde pevné místo," uvedl významně hostitel Kříž, jenž je prezidentem Golf Parku Dýšina a předsedou dozorčí rady Viktorie Plzeň.

Protikandidát na post předsedy Luděk Vinš se rovněž angažuje v golfu. Před lety neúspěšně kandidoval na post prezidenta české federace. Když se nedávno vrátil z návštěvy Haška v jeho tehdejšího působišti ve Spojených arabských emirátech z předběžných konzultací, neopomněl dodat: "Chtěli jsme vyrazit na golf, ale protože bylo čtyřiačtyřicet stupňů ve stínu, dali jsme přednost klimatizovaným prostorám."