Norský olympijský tým v curlingu oblékl "golfové" kalhoty.

Norský olympijský tým v curlingu oblékl "golfové" kalhoty. | foto: AP

Jste klauni, slyší norští curleři. Inspirovali se golfem

  • 1
Vancouverské olympijské publikum hlučí, jakmile se norský curlingový tým objeví. Část diváků jásá, část bučí, část se baví, to podle naturelu a vkusu. Jde totiž o módu, přesněji o extravagantní kalhoty, inspirované golfem.

Bez povšimnutí nenechali výstřelek severských hráčů ani soupeři. "Koukám, jak si to na ledě vykračují čtyři klauni," popsal první pocit z pestrého kusu oblečení švédský kapitán Niklas Edin. Přestože jeho tým v prvním kole porazil Brity, bylo prý těžké se na hru vedle Norů soustředit.

Ti, kdo měli šanci trénovat ve stejném čase jako Norové, už si překvapení odbyli dřív. "Jsou opravdu jedinečné," zvolil napůl smířlivý a napůl obdivný tón kanadský skip Kevin Martin, jenž vedl pořadatelský celek v prvním utkání právě proti Norsku. Kanada vyhrála až v dodatečném endu.

Norský olympijský tým v curlingu oblékl

Károvaný vzor kalhot, použitých curlery kolem Thomase Ulsruda, má dokonce dvě varianty. Možná bude jedna "šťastnější", protože Norové ve svém druhém vystoupení zdolali rovněž v dodatečném endu silné Američany.

Právě americký původ mají jejich kalhoty. Módní výstřelek jim totiž dodala firma LoudMouth Golf, která obléká známého profesionála Johna Dalyho. Ten často na turnajích volí ještě daleko výstřednější modely.

Ulsrud řekl, že takový humbuk kolem kalhot nečekal, i když věděl o značné konzervativnosti curlingového prostředí. "Jsou cool. Mládež je z nich hotová," dodal kapitán.

Norský olympijský tým v curlingu oblékl