Dustin Johnson a Ian Poulter, Shark Shootout

Dustin Johnson a Ian Poulter, Shark Shootout | foto: sharkshootout.com

Jsem tady, abych vyhrál, tvrdí v Koreji sebevědomý Ian Poulter

  • 0
„Přijel jsem vyhrát,“ tvrdí se svým obvyklým sebevědomím anglický golfista Ian Poulter, jeden z hrdinů loňského Ryder Cupu. Na turnaji evropské túry v Koreji ale bude mít skvělou konkurenci v čele se staronovou světovou jedničkou Leem Westwoodem, americkým ranařem Dustinem Johnsonem, Erniem Elsem nebo veteránem Miguelem Angelem Jiménezem.

Špička evropské túry změří od čtvrtka do neděle síly na dalším dílu asijské série – turnaj Ballantine´s Championship se tentokrát hraje na hřišti Blackstone Golf Club v jihokorejském Icheonu a celková dotace 2 miliony a 200 tisíc Eur přilákala několik superhvězdných hráčů.

„Neříkám, že rozhodně vyhraju, ale prostě musíte věřit, že vyhrajete každý týden,“ zmírnil Poulter na tiskovce své úvodní prohlášení. „Každý týden nevyhrajete, stejně jako nezahrajete birdie na každé jamce, kterou hrajete, ale upřímně říkám, že se tento týden pokusím zahrát birdie na každé jamce. Vím, že se to nepovede, ale pokusím se o to. Takový je třeba mít přístup.“

Poulter si podle vlastních slov užívá možnost zahrát si se svým krajanem Leem Westwoodem, který se v pondělí vrátil na pozici světové jedničky. Poulter, Westwood a Jiménez budou hrát první dvě kola společně.

Osmatřicetiletý Westwood píše v Koreji historii – domácí fanoušci golfu totiž ještě nikdy nemohli na svém turnaji přivítat hráče číslo 1 světového žebříčku. V roce 2004 sice hrál v Koreji Tiger Woods, ale tehdy byl v žebříčku druhý za Vijayem Singhem.

„Po vítězství v Indonésii v minulém týdnu je má sebedůvěra samozřejmě hodně vysoko,“ řekl Westwood novinářům. „Uvidíme, jak mi hřiště bude sedět, ale už se nemůžu dočkat, až na něj zítra ráno vyrazím.“

Turnaj Ballantine´s se hraje v rámci European Tour počtvrté, předchozí ročníky v Pinx Golf Clubu vyhráli Graeme McDowell, Thongchai Jaidee a Marcus Fraser. V Blackstone Golf Clubu se hraje poprvé, hřiště s délkou 6653 metrů přivítá celkem 4 hráče z první sedmnáctky světa.

Poulter je v tuto chvíli na 17.místě, Jihoafričan Ernie Els na 15.místě a korejští fanoušci se obzvlášť těší na světovou dvanáctku, amerického „bombarďáka“ Dustina Johnsona. „Fanoušci tady mají rádi hráče, kteří umějí pálit míče daleko…Snad jim předvedu pořádnou show,“ vzkázal po Twitteru Johnson, který je zatím na 3.místě americké PGA Tour v délce drajvů.

, pro iDNES.cz