Retief Goosen, Nedbank Challenge

Retief Goosen, Nedbank Challenge | foto: AP

Goosen v jihoafrickém vedru potvrzuje roli favorita, dostal se do čela

  • 0
Exhibiční turnaj v jihoafrickém Sun City má za sebou druhé kolo. V něm na čele leaderboardu vystřídal Roberta Allenbyho domácí Retief Goosen. Naopak se nedaří Rorymu McIlroyovi, který si stěžuje na nemoc.

Retief Goosen potvrzuje roli favorita na exhibičním turnaji Nedbank Challenge a po druhém kole se dostal do jeho čela.

Goosen se oproti čtvrtku zlepšil o jednu ránu, když na hřišti Garyho Playera zahrál šest birdie a dvě bogey. Vyšel mu zejména začátek, na prvních čtyřech jamkách zahrál tři birdie. Pokud mu něco nešlo, tak to bylo patování. Na osmičce se nevyhnul trojpatu a byl ještě rád, že odešel jen s bogey. Jednu ránu připisoval i na dvanáctce, krátkém tříparu.

Není to špatné, odpověděl Goosen novinářům na dotaz, jak hodnotí svou hru. "Bylo velké vedro, zejména když jsem hrál druhou devítku. K tomu se přidal vítr," popsal podmínky, které v SUn City panovaly.

Cabrera v pátek bodoval

Goosen vede o ránu před obhájcem prvenství Henriken Stensonem, vítězem letošního Masters Ángelem Cabrerou a Robertem Allenbm, kterýmu se letos na PGA Tour nedařilo a do posledního turnaje bojoval o hrací kartu na příští rok.

Nejlepší kolo předvedl Cabrera. Populární Argentinec zahrál šest birdie, jediné bogey zapisoval na šestnáctce.

McIlroy poslední

Naopak největším zklamáním je Rory McIlroy. Jeden z nejtalentovanějších golfistů planety se trápil v ve druhém kole a se skóre +5 je na posledním dvanáctém místě. Zahrál sice eagle na devítce, ale předtím se nevyhnul dvěma double bogey. Šestasedmdesát ran (+4) dvacetiletého hráče ze Severního Irska je nejhorším výkonem na turnaji. McIlroy se dle svých slov necítí ve své kůži a hned po odehrání osmnácté jamky zamířil k doktorovi na prohlídku.

Turnaje v Sun City se účastní dvanáct předních světových golfistů a lákají je na podíly z dotace 4,385 milionu dolarů.

Část výtěžku turnaje, navštěvovaného každoročně tisícovkami diváků, jde na konto dobročinné organizace, která pomáhá udržet pospolu problémové rodiny, například s rodiči pozitivně testovanými na HIV. Část peněz jde na podporu sportovních talentů.

Nedbank Golf Challenge - po 2. kole

1.   Retief Goosen (JAR) -7
2.   Robert Allenby (Austrálie) -6
      Ángel Cabrera (Argentina) -6
      Henrik Stenson (Švédsko) -6
5.   Tim Clark (JAR) -3
      Hunter Mahan (USA) -3
7.   Ross Fisher (Anglie) -2
      Robert Karlsson (Švédsko) -2
9.   Luke Donald (Anglie) -1
10. Nick Watney (USA) +2
11. Richard Sterne (JAR) +3
12. Rory McIlroy (Sev. Irsko) +5