Rory McIlroy bojuje na evropské tour o prvenství ve finančním žebříčku. A v Evropě chce zůstat i v příštím roce

Rory McIlroy bojuje na evropské tour o prvenství ve finančním žebříčku. A v Evropě chce zůstat i v příštím roce | foto: AP

Golfový talent McIlroy plánuje zůstat v Evropě i v příští sezoně

  • 0
Severoirský dvacetiletý golfista Rory McIlroy s velkou pravděpodobností zůstane na evropské tour i v příští sezoně. V poslední době se vyrojily spekulace ohledně jeho přechodu na PGA Tour.

Evropský lídr Rory McIlroy prohlásil, že na "osmdesát procent si je jistý", že v příští sezoně nepřejde na PGA Tour. V posledních dnech o odchodu talentovaného severoirského golfisty informovaly některé britské deníky, v sobotu ale Irish Times informují o opaku.

Dvacetiletý McIlroy, který se může stát nejmladším vítězem finančního žebříčku evropské tour, o příští sezoně rozhodne až za měsíc v Dubaji.

Na Portugal Masters však uvedl, že je téměř definitivně rozhodnut zůstat v Evropě ještě minimálně jednu sezonu.

"Už jsem se pravděpodobně rozhodl, ale ještě neoznámím, jak," odpověděl s úsměvem. K němu ale v Portugalsku moc důvodů nemá, po třech kolech je 52. a komplikuje si prvenství ve finančním žebříčku. Lee Westwood, jeden z jeho hlavních konkurentů, totiž poskočil na třetí místo a je pravděpodobné, že McIlroye z čela Race to Dubai sesadí.

Fakt, že by osmnáctý hráč světa a jeden z největších golfových talentů zůstal na evropské tour, nikterak nebrání jeho účasti na hlavních golfových akcích - majorech či světových šampionátech.


Témata: Rory McIlroy