Čtyřicetiletý Jim Furyk letos vyhrál tři turnaje PGA Tour a stal se vítězem sezony. V neděli si odnesl prémii za vítězství na turnaji Tour Championship (1,35 mil. dolarů) i za zisk FedEx Cupu (deset milionů).

Čtyřicetiletý Jim Furyk letos vyhrál tři turnaje PGA Tour a stal se vítězem sezony. V neděli si odnesl prémii za vítězství na turnaji Tour Championship (1,35 mil. dolarů) i za zisk FedEx Cupu (deset milionů). | foto: AP

Golfista Furyk vyhrál 207 milionů korun s holí za sedm stovek

  • 7
Američan Jim Furyk se stal vítězem nejprestižnější golfové série s holí, která v přepočtu stála něco málo přes sedm set korun. Přesto mu vydělala 207 milionů korun!

Jako kdyby Lionel Messi střílel góly za Barcelonu ve stejných kopačkách, ve kterých se hrává vesnická "pralesní" liga.

FurykovY letošní výhry

březen - Transitions Championship
duben - Verizon Heritage
září - Tour Championship

Jim Furyk stojí na poslední jamce East Lake Golf Clubu nad míčkem metr jamky a pokud promění, připíše si na konto 11.350.000 dolarů. Povedlo se. Rozhodl o tom s holí, kterou koupil z druhé ruky za 39 dolarů.

Jim Furyk během druhého ze čtyř turnajů play-off vyměnil putter. V South Eastonu u Bostonu vešel do výprodejového golfového obchodu a tam mu padla do oka hůl Yes za 65 dolarů. Dostal k ní slevu 26 dolarů, protože byla z druhé ruky, což se podepsalo i na jejím vzhledu.

"Ale o slevu jsem nežádal," řekl s úsměvem vítěz.

"Není zrovna nejhezčí, ale každým dnem vypadá líp a líp," dodal Furyk. Ještě aby ne, když mu zajistila pohádkové peníze a největší úspěch v kariéře.