Klára Spilková na turnaji Ladies European Tour v Rabatu.

Klára Spilková na turnaji Ladies European Tour v Rabatu. | foto: LET/Tristan Jones

Spilková se blýskla čtvrtým místem a je ve finále kvalifikace o LPGA

  • 0
Dál hýčká naději, že si zajistí místo v neprestižnější golfové sérii světa. Klára Spilková prošla do finále kvalifikace o LPGA a v dvouturnajovém klání v resortu Pinehurst bude bojovat o účastnickou kartu na americkou sérii. Ve druhé fázi bojů o postup uvízly další Češky Šideri Váňová a Karolína Vlčková.

Třiadvacetiletá Spilková obsadila ve Venice na Floridě se skóre -7 v konkurenci 193 hráček dělené čtvrté místo a jistě se vešla mezi jedenačtyřicet postupujících. Váňové chyběly dvě rány, Vlčková odstoupila se skóre +11 po třetím kole.

„Hřiště na kvalifikaci mi sedí a dlouho jsem se těšila, že si tu po roce zase zahraju. Hrálo se mi moc dobře. Od prvního kola jsem nijak netlačila a napadala tam spousta birdie (celkem dvacet). Finále jsem šla hrát pro radost,“ uvedla v tiskové zprávě Spilková, kterou doprovázel její stálý caddie Martin Konečný.

„Teď si dám den volna, přelétáme do Severní Karolíny a už se těším na další část kvalifikace,“ dodala členka reprezentace a globálního týmu KPMG.

Finálová kvalifikace o LPGA se hraje nově na dva turnaje po čtyřech kolech. První turnaj se uskuteční v Severní Karolíně od 24. do 27. října na hřišti Pinehurst č. 6. Na něj naváže druhý turnaj od 31. října do 3. listopadu na hřišti Pinehurst č. 7.

V obou turnajích není cut a výsledná skóre se budou sčítat. Celkem golfistky čeká 144 jamek, po nichž získá kartu na LPGA 2019 nejméně 45 hráček s nejnižším skóre, ale přesný počet bude teprve určen. Ostatní hráčky, které dokončí všechna kola, získají kartu na Symetra Tour 2019.

,
Témata: Klára Spilková