Tipsport Golf Tour 2010 - Konopiště, Vladimír Šmicer

Tipsport Golf Tour 2010 - Konopiště, Vladimír Šmicer | foto: ČTK

Fotbalový šéf Hašek vyhrál golfovou sázku s manažerem Šmicerem

Prvního turnaje Tipsport Golf Tour, v níž hrají především bývalí fotbalisté, se na Konopišti zúčastnil také hokejový brankář a pardubický čerstvý mistr republiky Dominik Hašek.

Hrálo se na mokrém hřišti, ale za solidního počasí. Internacionál Ladislav Vízek doma zapomněl vozík, a tak ve společnosti Antonína Panenky už na třetí fairwaji naoko hekal. "Jedu na nadoraz," žertoval.

"Takže Šmíco, o 'kilečko' kdo bude mít dneska lepší číslo," hecoval před prvním odpalem šéf fotbalového svazu Ivan Hašek svého podřízeného Vladimíra Šmicera. Reprezentačního manažera čeká v úterý zápasová fotbalová benefice v pražském Edenu.

"No ale může to být teda v dolarech, když poletíme do té Ameriky," vrátil mu okamžitě Šmicer. Národní tým odletí ještě v květnu ke dvěma přípravným zápasům do USA.

Hašek nakonec hřiště Radecký prošel o čtyři rány lépe. Nad jeho síly ale byli v nejvyšší kategorii hned čtyři hráči, mezi nimi i čerstvý člen Síně slávy českého hokeje Jiří Hrdina, či tenisový trenér Vladislav Šavrda.

Z fotbalistů, kteří se představí na úterní exhibici Slavia - Sparta v Edenu, se na golfu ukázali také Karel Poborský, Radek Bejbl, Petr Kouba, či brankář Radek Černý. Ten vyhrál prostřední handicapovou kategorii 18,1-36.