Henrik Stenson na Valspar Championship v Palm Harbor.

Henrik Stenson na Valspar Championship v Palm Harbor. | foto: AP

Hlavní hvězda golfového Czech Masters? Přijede vítěz majoru Stenson

  • 0
Velký výsledek vyhlíží Henrik Stenson už dlouhé měsíce, ale jeho jméno ve světě golfu dál rezonuje a fanoušků má pořád spoustu. Užít si ho budou moci i Češi: švédský vítěz britského majoru The Open a bývalý druhý hráč světa bude nejzvučnějším jménem turnaje D+D Real Czech Masters.

Česká zastávka okruhu European Tour se letos vrací do kalendáře po loňské pauze a na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu se bude hrát od 19. do 22. srpna s dotací milion eur.

Hvězdy na Albatrossu

Turnaj D+D Real Czech Masters v minulosti hráli hvězdní golfisté jako Jihoafričan Ernie Els, Angličané Lee Westwood a Danny Willett, Němec Martin Kaymer či Američan John Daly. Loni se akce kvůli koronaviru neuskutečnila.

Mezi přihlášenými na sedmý ročník jsou i dvojnásobný vítěz turnaj Belgičan Thomas Pieters či Pádraig Harrington z Irska, mezi českými hráči nebude chybět domácí jednička Ondřej Lieser.

Pětačtyřicetiletý Stenson získal slavný Klaretový pohár za triumf na The Open v roce 2016 a celkově si připsal 21 profesionálních vítězství. Šest z nich zaznamenal na PGA Tour, jedenáct na European Tour. V roce 2016 získal také stříbrnou medaili na olympiádě v Riu de Janeiro.

„Už se nemůžu dočkat, až si v srpnu natýčkuju na Czech Masters. Takže Praho, jdeme na to,“ vzkázal trojnásobný člen vítězného celku v Ryder Cupu Stenson ve videonahrávce.

„O Henrika Stensona jsme stáli dlouhodobě. Letos se konečně potkaly naše kalendáře a Henrik může do Prahy dorazit. Věříme, že bude velkým lákadlem pro fanoušky, na které se na Albatrossu těšíme,“ uvedl v tiskové zprávě Petr Dědek, majitel pořádající společnost Relmost.

Henrik Stenson po triumfu na British Open.

Obrovitý Švéd momentálně nezažívá nejlepší chvíle kariéry. Naposledy se výrazně prosadil na sklonku roku 2019, kdy na Bermudách vyhrál exhibiční klání Hero World Challenge. Od té doby střídá šedivá umístění s minutými cuty a ve světovém žebříčku se propadl na 172. příčku.

Nadějněji vypadalo až jeho domácí vystoupení na začátku června na společném podniku evropských okruhů mužů a žen Scandinavian Mixed, jehož byl spoluhostitelem a obsadil dělenou 23. pozici. Teď ho čeká The Open, kde se ziskem majoru vepsal do historie golfu. Zvedne si náladu před svým českým představením?

,