18. jamka Golf Clubu Conwy, dějiště letošního evropského šampionátu družstev mužů

18. jamka Golf Clubu Conwy, dějiště letošního evropského šampionátu družstev mužů | foto: conwygolfclub.com

Čeští golfisté v baráži na ME neuspěli, z jisté účasti se radují Rakušané

  • 0
Čeští amatérští golfisté na evropském šampionátu ve Walesu podlehli Rakousku těsně 3:2 a obsadili 18. místo. O jedinou příčku jim unikla jistá účast na příštím mistrovství Evropy za dva roky.

Amatérský evropský šampionát družstev mužů pro české golfisty skončil. V posledním utkání ve waleském Golf Clubu Conwy podlehli Rakušanům těsně 3:2 a obsadili 18. místo. Rakousko obsadilo o jednu příčku lepší pozici a zajistilo si účast na ME družstev mužů za dva roky.

Od začátku utkání tahali za delší konec Rakušané. Po první devítce vel český výběr jen ve čtyřhře, Jiří Korda byl na vyrovnaném stavu a ostatní hráči ztráceli jamku.

V závěru však Češi zabrali. Čtyřhru vyhrála dvojice Jan Ryba - Viktor Skalle na 18. jamce a na stejné jamce slavil nejtěsnější vítězství také Stanislav Matuš. Druhá devítka se nepovedla Jiřímu Kordovi, který prohrál na 16. jamce. David Procházka podlehl až v rozstřelu na 19. jamce, o prohře Jakuba Stanislava rozhodla dokonce až 21. jamka.

"Dnes to byla veliká škoda," řekl na stránkách České golfové federace nehrající kapitán Miroslav Holub.

"Bylo to jako na houpačce, chvilku to vypadalo dobře s námi, chvilku s Rakušany. David Procházka vyhrál 17. jamku a neuvěřitelným úderem z bunkeru dokázal remizovat i 18. jamku. Na 19. jamce bohužel Lukas Nemecz proměnil osmimetrový putt do birdie a do vítězství. Jakub Stanislav vedl po 17. jamce o jednu, bohužel na 18. jamce udělal trojputt a Moritz Mayrhauser jamku získal. Na 19. a 20 jamce oba hráli par, na 21. jamce Rakušan proměnil pětimetrový putt, zatímco Jakub minul 1,5metrový putt do remízy," řekl také.

V nejslabší výkonnostní skupině C skončilo na 17. místě Rakousko, 18. Česká republika, 19. Řecko, které ve druhém sobotním zápase skupiny porazilo 20. Turecko 3:2.

Česká reprezentace se nyní soustředí na ME družstev chlapců a dívek do 18 let v Holandsku a Finsku, které začíná v úterý 7. července.