Čeladná se chystá na golfovou událost roku. Přijede Čejka?

  • 1
Elitní evropští golfisté se po dvanácti letech znovu představí v České republice. Turnaj PGA European Tour se uskuteční v polovině prázdnin v Čeladné a pořadatelé by zde rádi viděli až polovinu hráčů nejlepší dvacítky evropského žebříčku. V jednání je start i Alexe Čejky.

Více než třicet hráčů už projevilo zájem na největším golfovém turnaji na českém území startovat.

Je mezi nimi i Miguel Angel Jiménez ze Španělska, který hřiště v Čeladné navrhoval, v jednání je rovněž účast světové dvojky Sergia Garcíi. "Původně jsme měli nahlášeno, že hrát nebude. Ale hospodářská recese dělá v programech hráčů změny, takže není vůbec vyloučeno, že dorazí," řekl Peter Kovarčík z pořádající agentury.

Turnaj v Beskydech usiluje i o start českého rodáka s německým pasem Alexe Čejku. "Je v jednání, ale je to byznys. Záleží na tom, jak pro něj budeme zajímaví," uvedl další zástupce pořádající agentury Pavel Slabý. "Ale jestli se mu sem bude chtít, přijede. Kdyby se tak stalo, byla by to bomba," dodal na Čejkovu adresu.

Definitivní startovní listina bude známá zhruba dva měsíce před turnajem.

vstupenky v prodeji

Vstupenky na největší golfovou událost v České republice jsou v prodeji prostřednictvím terminálů Sazky.

Ve dnech 27.-29.7. je vstup zdarma.

Jednodenní vstupenky na 30. a 31.7. stojí 600 korun, víkendové dny (1.-2.8.) přijdou na 800 Kč.

K dispozici je i víkendová vstupenka v ceně 1400 Kč, či týdenní za 1800.

Akce se uskuteční od 27. července do 2. srpna. Tento termín hraje pořadatelům do karet, neboť prestižní US PGA Tour má přestávku. Navíc čtrnáct dní před Čeladnou se hraje britský Open Championship.

Celková dotace turnaje činí 2,5 milionu euro a účastnit se bude až 156 hráčů. Zda mezi nimi budou i Češi se rozhodne v květnovém kvalifikačním turnaji.

"Myslíme, že tento systém kvalfikace je pro udělení divokých karet nejspravedlivější," řekl Stephen Flanagan, šéf golfu v Čeladné. Z kvalifikace může postoupit až osm golfistů.

Golfový areál v Čeladné neprojde do prázdnin zásadními úpravami. "Hřiště je schválené, měnit se nebude. Pouze chystáme nějaké kosmetické úpravy typu vjezd do areálu," dodal Flanagan.

Turnaj má licenci na pět let s následnou pětiletou opcí.