Rory McIlroy skončil o víkendu na Honda Classic na čtyřicátém místě

Rory McIlroy skončil o víkendu na Honda Classic na čtyřicátém místě | foto: AP

Buď trpělivý a tituly přijdou, vzkazuje legendární Nicklaus McIlroyovi

  • 2
Rory McIlroy se ve dvaceti letech probojoval do první desítky světového žebříčku. Je jedním z největších golfových talentů současnosti. K tomu, aby začal pravidelně vyhrávat, mu podle golfové legendy Jacka Nicklause chybí dostatek trpělivosti.

Rory McIlroy minulý týden zažil dle svých slov nejlepších devadesát minut za hodně dlouhou dobu. Není to tak, že by mladého golfistu ze Severního Irska tak nadchnul nějaký zápas anglické Premier League, ale jedná se o oběd s nejúspěšnějším golfistou co do počtu vyhraných major turnajů - Jackem Nicklausem.

"Byla to neuvěřitelná zkušenost," řekl před turnajem CA Championship nadšený McIlroy. "Vyhrál osmnáct majorů. A dostat od takového člověka rady, to je něco skvělého," dodal.

Ve vyhrávání byl nejlepší, smekl McIlroy Nicklausovi poklonu. Co se týče major turnajů, není nikdo lepší. Více turnajů na PGA Tour než "Zlatý medvěd" vyhrál jen Sam Snead. A vyhrávání turnajů, to je cílem McIlroye. Na setkání prý nepřišel se seznamem otázek, ale byl hodně nervózní.

Rory McIlroy, Dubai Desert Classic

McIlroy během oběda dostal řadu užitečných rad. NIcklaus mu kladl na srdce zejména to, aby se více obrnil trpělivostí, pokud chce patřit mezi nejúspěšnější golfisty a vystoupat na vrchol světového žebříčku.

V tomto směru Nicklaus talentovanému hráči také vysvětlil, že ne vždy nejlepší výkon přinese nejlepší výsledek.

"Řekl mi, že turnaj, na kterém předváděl svůj nejlepší golf, nevyhrál. Šlo o British Open v roce 1977 v Turnberry, které vyhrál Tom Watson. Hrál nejlepší golf a nevyhrál. Ale taky říkal, že jindy zase nehrál nejlíp a vyhrál," řekl McIlroy.

Rory McIlroy, Match Play Championship

Co se týče psychické stránky, McIlroy začal spolupracovat s uznávaným psychologem Bobem Rottelou, mezi jehož klienty patří řada golfistů a golfistek včetně německé hráčky českého původu Sandry Galové. A jeho služeb prý hodlá využít ještě víc.

Dvacetiletý golfista se sice vyšplhal na deváté místo světového žebříčku, ale vítězství má pouze jediné z European Tour, na které před rokem vyhrál Dubai Desert Classic. Na řadě turnajů včetně majoru PGA Championship skončil těsně za vítězem. Stejně tak ve finiši loňské sezony ho překonal Lee Westwood a usedl na evropský golfový trůn.

Podle McIlroye budou následující týdny zajímavé. Nejen díky obědu s Nicklausem, ale i co se týče možného návratu Tigera Woodse už na Masters. Ten se začal připravovat se svým trenérem Hankem Haneym, který si mimo jiné zarezervoval pobyt v Augustě, v místě a době konání Masters . O možném návratu Tigera Woodse čtěte zde