Zůstanu u motorek, prohlásil Rossi

  • 1
Monte Carlo - Formule 1 Valentina Rossiho nezlákala. "Zůstanu ale u motorek," řekl italský motocyklista agentuře Ansa. Šestadvacetiletý populární a nejlépe placený italský sportovec testoval pro Ferrari. "Byla to obrovská zkušenost nejen po lidské stránce, ale i z technického hlediska. Poznal jsem fantastické lidi."

I když Rossi v sedle nejsilnějších strojů už dosáhl, co mohl, a dříve zkoušel například i rallye, chce u silničních motocyklů zůstat. "Myslím si, že moje práce u nich ještě neskončila. Pořád mám před sebou další výzvy. Ferrari přeji, aby získalo titul," řekl.

Přestože byl v posledních letech vládcem kubatury MotoGP, v letošní sezoně zaostává za svou pověstí. Po pěti závodech je v pořadí šampionátu až osmý.

Jeho cílem může být překonání rekordu Giacoma Agostiniho v počtu vítězství v nejsilnější třídě 500 ccm či nástupnické MotoGP, s 54 za ním zatím zaostává o čtrnáct.

Představitelé stáje Ferrari stále čekají, zda bude pokračovat její dlouholetá jednička Michael Schumacher. K sedmatřicetiletému německému pilotovi či případně jako jeho nástupce už má do týmu z Maranella nakročeno Fin Kimi Raikkönen z McLarenu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž