Zradily nás pneumatiky, přiznal Schumacher

  • 6
Monte Carlo - Michael Schumacher při Velké ceně Monaka neuspěl. Na třetí místa není zvyklý. Mistr světa svalil hlavní část odpovědnosti na výrobce pneumatik Bridgestone. "Víc jsem udělat nemohl. A o autu nemůžu říct jediné špatné slovo," odvětil obhájce titulu na otázku, zda nové F2003-GA nezačíná ztrácet. Po Monaku naběhl jeho odstup na Räikkönenovo první místo šampionátu na čtyři body, takže si dovolil opřít se do japonských Bridgestonek, které byly na rozpáleném asfaltu pomalejší. "Řekněme si to rovinu. Naše gumy Michelinkám prostě nestačily."

Schumacher toužil po rekordním šestém vítězství, místo toho ale dokončil se ztrátou za elitní dvojicí Montoya, Räikkönen. O boji o výhru nemohla být ani řeč. "Za této situace není žádným překvapením, že jsme nevyhráli. Když se podíváte na časy, neměli jsme velkou ztrátu, ale nebyli jsme nejlepší. A za to můžou právě pneumatiky," neodpustil si opět štiplavou poznámku.

Šéf Ferrari Jean Todt uvedl, že výsledek na okruhu, kde je předjíždění takřka nemožné, demonstroval vzrůstající sílu konkurentů Ferrari. McLaren se díky druhému a sedmému místu dostal do vedení v Poháru konstruktérů.

Schumacher startoval pátý a třetí místo je podle Todta maximum, na které mohl dosáhnout. "Po první zastávce v boxech jsem si mysleli, že by se Michael mohl do vedení dostat," začal uznávaný manažer. "V prostřední části závodu ale jeho ztráta narostla. Naše obutí neodvádělo zrovna nejlepší práci."

Další Velké ceny budou podle Todta ještě velmi zajímavé. "Výsledek jen dokazuje, že nás čekají napínavé souboje a konečné pořadí bude velmi těsné. V následujících týdnech budeme urputně pracovat na vývoji F2003-GA a samozřejmě i pneumatik Bridgestone."

Michael Schumacher jede při volném tréninku po Casino square na trati v Monte Carlu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž