Williamsu vítězství zachutnalo

Grove - Tým Williams po double v Malajsii myslí na úspěch také v blížící se Velké ceně Brazílie. Britský tým by rád podruhé v řadě zdolal Ferrari a udělal tak další krůček celkovému triumfu ve světovém šampionátu. První dvě místa v cíli závodu zaznamenal Williams před tím naposledy v roce 1996, kdy se to duu Damon Hill – Jacques Villeneuve podařilo hned šestkrát. Ralf Schumacher a Juan- Pablo Montoya by na tuto bilanci jistě velmi rádi navázali.

"Silně věřím, že v Brazílii dokážeme Ferrari opět zdolat. Loni byl Juan jen krůček od vítězství, ale najel do něho zezadu Jos Verstappen a bylo hotovo.V Sepangu jsme na tom byli v souboji s Ferrari ještě lépe než loni, tak proč bychom to nemohli zopakovat i v Interlagosu? Tuto trať máme rádi, i když se tam těžko hledá kompromis mezi tím být dostatečně rychlý na rovinkách a neztrácet čas v zatáčkách. Po testech v Barceloně, kde jsme vyzkoušeli mnoho drobných aerodynamických změn, si na další závod věřím?" sdělil Ralf Schumacher.

Po druhém místě v Malajsii ztrácí Juana-Pablo Montoya v celkovém hodnocení na Michaela Schumachera pouhé dva body. Kolumbijec má na loňskou Velkou cenu Brazílie smíšené vzpomínky. Na jedné straně jako nováček v F1 prokázal své kvality, když se dokázal dostat do vedení, ale závod pro něho skončil nešťastně, když do jeho monopostu zcela nesmyslně narazil Jos Verstappen.

"Je to dobrá a náročná trať. Je tam cítit jihoamerická atmosféra, kterou samozřejmě miluji. Je tam výborná zábava. Loni jsem tam měl velmi blízko k prvním bodům, ale Verstappen mé šance brzy zmařil. Doufám, že si letos tu ztracenou šanci vynahradím, zvláště, když jsem na tom byl loni lépe v Interlagosu než na Sepangu. Bude tam určitě hodně mých fanoušků," řekl Juan-Pablo Montoya.

"Po výborném výkonu v Malajsii se do Brazílie všichni moc těšíme. Trať v Interlagosu našim motorům svědčí: jsou tam dvě dlouhé rovinky, jež potřebují dostatek výkonu. V Malajsii jsme se také přesvědčili, že vysoké teploty vyhovují pneumatikám Michelin. Podobná situace by se měla opakovat i v jižní Americe, i když tam vždy je možný déšť. Myslím si, že tam máme šanci opět zaujmout pozice na stupních vítězů, letos máme přece jen více štěstí," řekl sportovní ředitel BMW Gerhard Berger.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž