Williams zažil v Německu smutek i radost

Hockenheim - Ve stáji Williams byly po závodě na Hockenheimringu smíšené pocity. Ralf schumacher vyhrál svůj domácí závod a dosáhl třetího vítězství v sezoně i v kariéře, ale Juan Pablo Montoya ztratil závod rozjetý na deset bodů a nakonec nedokončil. "Byl to neuvěřitelný den. Jsem velmi, velmi šťastný. Co může být lepšího pro německého pilota než vyhrát závod v Německu s německým motorem," radoval se Ralf Schumacher. Montoya jeho pocity ani trochu nezdílel. "Jsem tak zklamaný, že ani není možno najít slova, která by popsala, jak se cítím."

Tým Williams si připsal druhý úspěch během víkendu. Jeho juniorka Petrobras získala pole position i vítězství o den dříve v závodě formule 3000.

Schumacher si připsal vítězství v dramatické a vzrušující podívané. Druhý Barrichello s ferrari na něj ztratil 46 vteřin a přišel tak o třetí místo v šampionátu, na kterém se usadil právě německý jezdec.

"Musím však poznamenat, že Juan Pablo byl dnes rychlejší než já. Před druhým startem jsem měnil pneumatiky, protože na trati bylo hodně nečistot. Ke konci jsem začal brzo šetřit benzin i auto, protože jsem věděl, že to bude závod na výdrž," popisoval vítěz závodu.

Juan Pablo Montoya vypadal, že si konečně připíše prvních deset bodů ve formuli 1. Skvěle odstartoval a ihned si začal budovat náskok. Při výměně pneumatik se však věci začaly měnit k horšímu. Strávil v boxech více než půl minuty.

"Do té doby se vše vyvíjelo dobře. Měli jsme však problémy s hadící na tankování paliva a kvůli tomu jsem přišel o vedení. O dvě kola později mi prostě odešel motor a bylo po nadějích," smutnil kolumbijský jezdec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž