Webber nemá peníze na Minardi

Faenza - Chce-li Mark Webber zaujmout místo ve stáji Minardi, které uvolnil Fernando Alonso svým odchodem na post testovače Renaultu, musí si sehnat dostatek sponzorů. Sám jezdec to připustil ve svém interview pro televizní stanici ITV. Jinak by se podle jiných zdrojů Australan asi vydal hledat štěstí za moře.

„Cítím, že přišel čas se zařadit na startovní rošt F1. Není tajemstvím, že s Paulem Stoddartem stále jednám. Největším problémem jsou ale peníze. Paul mě dostal do F3000 a v jeho stáji bych mohl proniknout i do formule jedna. Je tu ale možnost, že se rozhodne pro jiného jezdce, jenž mu přinese více sponzorů než já,“ uvedl Webber.

Pětadvacetiletý Webber se do F1 snaží prosadit již čtyři roky, ale s monoposty má zatím zkušenost pouze jako testovací jezdec, protože jeho sponzorský kontrakt byl lukrativní pouze na místo testovače a na závody nestačil. Letos pracoval pro Renault, ale s příchodem Španěla Alonsa o svoji šanci přišel. „S Alonsem jsme připraveni na budoucnost,“ řekl manažer Renaultu Flavio Briatore.

Briatore také připustil, že pokud Webber nezíská angažmá ani u Minardi ani eventuálně u Prostu, mohl by se vydat do zámoří. Původně si měl jezdec hledat angažmá v sérii CART, ale vzhledem k tomu, že ChampCars procházejí finanční krizí, vypadá nadějněji pobyt v IRL.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž