Výsledky Sauberu možná přesvědčí sponzora

Curych - Není žádných pochyb o tom, že stáj Sauber letos zažívá svoji nejlepší sezonu. Výborné výsledky však spolu nesou také nutnost udržet si svoji úroveň a na tým jsou kladeny mnohem vyšší nároky. Když tým podává tak výborné výsledky, věří jeho šéf Peter Sauber, že u něj zůstane i přes některé hlasy o odchodu jeho hlavní sponzor a majitel části stáje Red Bull. Na začátku sezony se netajil majitel Red Bullu Dietrich Mateschitz svým rozčarováním nad rozhodnutím Sauberu místo jejich favorita Enrique Bernoldiho sáhnout po finském mladíku Kimi Raikkönenovi.

Red Bull naznačil, že má zájem se etablovat na americkém trhu, zvláště v Jižní Americe, a dostat se tam na úroveň gigantů Coca Cola a Pepsi Cola. Proto Mateschitz preferuje právě Brazilce Bernoldiho.

Letošní úspěch ale může rakouského výrobce energetických nápojů přesvědčit, aby u Sauberu ještě nejméně rok zůstal. "Myslím si, že je patrný posun ve vztazích pro příští rok. Přál bych si, aby u nás Red Bull ještě alespoň rok zůstal," uvedl Peter Sauber.

Red Bull může u švýcarské stáje zůstat i z jiných důvodů. Jím sponzorovaný jezdec Enrique Bernoldi nepodává v Arrowsu předpokládané výsledky a není vůbec jisté, zda s ním tým pro příští rok obnoví kontrakt. Brazilec prý Arrowsu přinesl 55 milionů dolarů.

V té samé době se prý Mateschitz snaží prodat svůj podíl u Sauberu několika zájemcům, mezi nimiž je druhý nejvýznamnější sponzor, Credit Suisse. Zatím se však zdá, že k žádnému obchodu nedošlo a Mateschitz se možná rozhodne u Sauberu zůstat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž