Výkon Ralfa Schumachera se v týmu líbil

Groove - Technický ředitel Williamsu Patrick Head ocenil výkon Ralfa Schumachera při Velké ceně Brazílie. Němec dokončil druhý, půl vteřiny za svým bratrem, ale podle Heada víc ze závodu vytěžit nemohl. Přestože se mnoha pozorovatelům zdálo, že si Ralf nepočínal při stíhání bratra dostatečně razantně. "Kdyby měl Ralf reálnou možnost na bratra zaútočit, udělal by to," citoval Heada švýcarský prestižní magazín Motorsport Aktuell. "Myslím, že v Interlagosu předvedl velmi vyzrálý výkon."

Head se při obhajobě Ralfovy jízdy dostal i k možnému pochybení techniků stáje, tedy i k pochybení svému vlastnímu. "Nemohu ani zcela vyloučit možnost, že se nám nepodařilo zcela ideálně nastavit přední křídlo jeho monopostu. Z toho pak mohl vyplynout fakt, že Ralf nedokázal plně využít aerodynamického pytle za vozem ferrari," prozradil technický ředitel. Při výměně pneumatik technici Williamsu měnili nastavení předního přítlačného křídla na voze Ralfa Schumachera.

Německý jezdec po závodě popisoval své pocity během stíhací jízdy za bratrem. "Čekal jsem až Michael udělá chybu, ale nestalo se tak. Zároveň jsem však nechtěl udělat něco hloupého a ztratit šest důležitých mistrovských bodů. Takže jsem neriskoval."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž