Vítězem byla formule, říká Stoddart

  • 12
Melbourne - První závod nové sezony potěšil všechny fanoušky F1, ať už byli v hledišti okruhu v Albert Parku, anebo doma u svých obrazovek. Spokojeni byli i příznivci Ferrari, byť jejich barvy tentokrát neuspěly. Bylo totiž k vidění to, co závodům tolik chybělo, skutečný boj kolo na kolo a řada tvrdých soubojů. S grand prix byl spokojený i australský milionář a majitel stáje Minardi Paul Stoddart. "Vítězem Velké ceny Austrálie 2003 je formule jedna," uvedl.

Podle podnikatele tak může slavit nejen nejrychlejší muž závodu David Coulthard, ale vlastně všichni z branže, protože se opět zvýšila atraktivita tohoto sportu pro diváky. A právě z reklamy a televizních přenosů je F1 živa.

"Kdo by mohl říci něco jiného, když jsme mohli vidět nejzajímavější závod za posledních několik let? Jistě, pomohlo počasí, ale lidé sledovali i dění v pátek a v sobotu, analyzovali strategie týmů a všechno ostatní. A to tu dřív nebývalo. Myslím si, že by měly být změny pravidel velmi výrazně oceněny," řekl Stoddart, jehož vozy na rozdíl od loňského roku v Melbourne nezískaly jediný bod.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon