Ve Williamsu jsou po pátku spokojeni

Monza - Ralf Schumacher a Juan Pablo Montoya dokončili při pátečních trénincích v Monze dohromady 80 kol. S přehledem se dostali na první dvě místa výsledkové listiny. Němec zajel nejrychlejší čas 1:24.667. "Jsme tak rychlí, jak jsme očekávali. Zdejší okruh nám prostě sedí. Jsem spokojený i s nastavením vozu, i když byl tak trochu nedotáčivý. Náš program jsme beze zbytku dokončili a poradili si i s pneumatikami. Pro zítřek mám jasný cíl - vyhrát kvalifikaci," uvedl německý pilot.

Jeho týmový kolega Montoya sice popsal svéj vůz jako "příliš ohebný", ale nakonec dosáhl na druhou pozici. Měl však velmi špatný start. První hodinu se potácel na konci startovního pole a teprve ke konci se zařadil mezi nejlepší.

"Dnes to šlo od nejhoršího k lepšímu," řekl Kolumbijec. "Vůz se do odpoledne změnil k nepoznání, avšak myslím, že můžeme být ještě rychlejší. V rychlejších partiích jsem musel bojovat s přetáčivostí," dodal.

Technický ředitel Patric Head si pochvaloval počet kol a množství práce, které se povedlo stáji za trénink vykonat. "Nastavení vozu i pneumatik je prakticky hotové. Nyní se budeme jen soustředit, abychom byli zítra co nejrychlejší. Pokud bude suchá trať, budeme ještě rychlejší," vysvětlil Head.  


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž