V McLarenu se první svezl Wurz

Barcelona - V novém monopostu McLaren MP4-17 se při jeho oficiální představení na okruhu v Barceloně jako první svezl testovací pilot stáje Alex Wurz. Na rozdíl od minulých let proběhlo vše bez problémů a jezdec dovedl vůz šťastně dovezl zase zpět do boxů. "My všichni u McLarenu jsme byli velmi vzrušení, když jsme model MPR4-17 dnes poprvé jel a já jsem poctěn tím, že jsem pro premiérovou předváděcí jízdu byl vybrán právě já. Je fantastické, že jsem se toho představení vozu mohl zúčastnit," řekl Rakušan.

Wurz, který v letech 1997 až 2000 pilotoval vozy Benetton, byl pyšný na to, že právě on dostal šanci se v novém voze svézt. Dokonce předběhl kmenové piloty Davida Coultharda a Kimi Raikkönena.

"Věříme, že tak dobře, jako první test půjdou stejně i další věci a letošní rok dopadne dobře. Před novou sezonou cítím velmi pozitivní výsledek. Je stále jasnější, že testovači jsou nyní nepostradatelní a ve voze trávíme stále více času. Budu dál pokračovat v testovacím programu a vývoje voze před a také během náročné sezony," dodal Alex Wurz.

Alexander Wurz při první jízdě modelu mclarenu roku 2002.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž